Barnsidan - Här klampar de röd-gröna i klaveret igen
Meny

Här klampar de röd-gröna i klaveret igen

Jag förstår att Wanja fick sitta kvar. De har ju helt enkelt ingen att ersätta henne med. Samma med Mona, hon får sitta kvar för hon är den bästa sosseriet kan skaka fram. Fortsätter det så här blir det en promenadseger för Alliansen vid valet 2010.

I SvD idag kan man läsa om hur Oppositionen "sågar" Jan Björklunds nya förslag om hur man kan komma tillrätta med elever som stör och förstör för de elever som är i skolan för att lära sig. Jag skulle tro att merparten av alla lärare, alla elever och alla föräldrar vill ha MER lugn och ro i skolan. Merparten vill också att lärarnas redan knappa resurser ska användas på bästa sätt, dvs till att lära ut kunskap. Alltså borde det vara smart att skapa en miljö med studiero för eleverna och en dräglig arbetsmiljö för lärarna, dvs de som mobbar och stör ska inte tillåtas fortsätta med det.

Men de rödgröna säger nej till allt som har med Allians och speciellt Jan Björklund att göra. Frågan är om de tror att de vinner några röster på det?

Inlagt 2009-04-14 09:09 | Läst 8297 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofem med siffror i fältet här

Barnsidan (2009-04-17 09:59)
Jag skulle uppskatta om någon tog problemet på allvar om jag inte själv hade förmåga att göra det.

Självklart blir det inte bättre av att de är hemma en vecka. Men det är ju som sagt en akutåtgärd, ett undantagstillstånd. Det framställs som såå fruktansvärt, ett straff. Men det kan inte vara så mycket värre än en veckas sjukdom eller en veckas skolk. Det är ju inte så att eleven missar en massa utbildningstid för han/hon är säkert inte så mottaglig ändå.

Jag ser det som en kraftig markering, inte bara gentemot eleven utan för alla inblandade - föräldrar, andra lärare, de andra eleverna BUP/soc, konfliktlösare vhatever att något behöver göras. Vad det är som behövs i varje situation har man då i lugn och ro tid att fundera på.

Lärare vittnar ju dagligen om misshandel och kränkningar från elever där de är helt bakbundna och inte har några som helst medel eller mandat att sätta stopp för en ohållbar situation. Uppenbarligen funkar inte de sätt som finns idag, varför vara så anti mot nya förslag. Ingen har ju sett dem i praktiken - det är då det kan avgöras om de är bra elle dåliga förslag.

Och jag tycker inte att lärare ska foka så mycket på de bråkiga eleverna när det finns massor av elever som är duktiga och har bra förutsättningar för att utnyttja lärarens kunskap och kompetens. Andra instanser i samhället kan ta hand om dessa trasiga barn och ungdomar bättre än pedagogiskt utbildade lärare.

Lite vattentäta skott skulle behövas så lärare inte gör en massa uppgifter de inte är ämnade eller utbildade att göra och som stjäl för mycket tid från deras riktiga arbetsuppgifter. Eller har du läst pedagogik och ämneskunskap för att medla konflikter och vara mamma åt dina elever?

Har inte lärare anmälningsplikt om de ser drogande föräldrar?
Barnsidan (2009-04-16 12:46)
Varför bara fokusera på den som blir avstängd? Det handlar ju i första hand om säkerheten och trivseln för de övriga i klassen/skolan.
Barnsidan (2009-04-15 17:16)
det är inte upp till mig att bestämma... men de kan väl vara hemma? som när de är sjuka, inte tycker nån att skolan ska ta ansvar för det? sen har de tid på "försittningen" att ta igen det de missat.
Barnsidan (2009-04-14 23:05)
"Äsch då...de snälla duktiga eleverna klarar sig. Dem är jag inte orolig för. Dem petar man in i elevrådet så de kan få bli lite lillgamla och så kan man ägna tiden åt dem som behöver hjälp." skriver du. Jag gissar att detta är tillspetsat och inte en utbredd attityd hos lärare av idag. Eller...?

Ja, dom duktiga kanske "klarar sig", men de kanske hade klarat sig ännu bättre om de fick lite mer attention och lärartid?

Kan det finns något samband mellan hur mycket lärarresurser som läggs på sånt som inte handlar om kunskapsförmedling och de ständigt sjunkande kunskapsnivåerna? Sverige är ett U-land när det gäller kunskap, trots att vi satsar jättemycket resurser på skolan. Så det är nog egentligen inte bara "mer resurser" som behövs utan också att använda resurserna på rätt sätt. Pengarna som går till skolan används FEL om lärare tvingas hantera bråkstakar och mobbare hela tiden. Dessa problem bör lyftas bort från lärarrollen till elevhälsan, BUP eller annan instans som har rätt resurser för problematiken.

Lagförslaget handlar ju inte om att peta bort barn som retas. Det handlar om att kunna hantera extrema situationer. Och självklart är detta inte det första steget, utan en nödåtgärd när andra former (skriftliga varningar mm) inte funkar. Och man ska max kunna bli avstängd en vecka.

Vet du att när jag var mobbad så fick jag jämt höra att det nog inte var så synd om mig. Självklart var det ju fel av mobbarna att kalla mig fula ord och dra mig i kläderna, men egentligen (och detta sades i förtrolig ton) så var det ju mest synd om mobbarna. De mådde ju såå dåligt och kunde inte hjälpa att de blängde och la krokben. Samma tongångar är det nu, jag hör det överallt. T.ex när sexåringarna har värdegrundsövningar.
Barnsidan (2009-04-14 17:24)
Inte vet jag. Ärligt talat så bryr jag mig faktiskt mer om de elever som sköter sig, de får alltid bara nöja sig med det som blir kvar av lärarens tid efter all konfliktlösning och annat som stjäl av den tid som läraren har att ägna åt undervisning. Tänk på alla de barn som får hela sin skolgång förstörd av mobbare, de ska bara sitta och tiga för "det är ju mobbaren det är synd om".

Måste vara jobbigt att inte ha något parti att rösta på...? Sossarna har blivit roffande moderater och moderaterna har blivit det nya arbetarpartiet, men är ändå bruna. Och vare sig kommunisterna eller mp är ju trovärdiga fot regeringsarbete.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook