Barnsidan - Funderar ni på krisen?
Meny

Funderar ni på krisen?

Börsen går upp och ner. Det är inga små svängningar heller. +13% ena dagen och ner 8 nästa, för att följas av minus 6 och minus 4.7. Aktieindex är tillbaka på historiskt låga nivåer. Ja, ni vet ju hur det ser ut i medierna. 

Staten måste gå in och hjälpa Volvo, bankerna och finansmarknaden. Boräntor stiger och svenska kronan tappar i värde. Hela Island är till salu. 

Detta är allvarliga signaler, men de flesta (inklusive jag själv) verkar liksom obekymrade. Vi har inte drabbats - än. Detta kan komma att bli den värsta kraschen sen 1929 och ingen vågar sia om hur länge den kommer hålla på eller vad den får för effekter.

Har du börjat fundera på hur ni ska tackla krisen? Lever ni billigare, lägger om lån, buffertsparar etc? Eller kör ni på som vanligt?

Inlagt 2008-10-28 11:37 | Läst 10213 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här

Barnsidan (2008-10-30 13:09)
Visst finns det alltid de som har det värre. Men jag köper inte det som argument för att man inte kan oroa sig för sin egen situation. Den mesta misären går ju att avfärda med "tänk på de som har det värre".
Inte tusan skulle jag bli gladare av att tänka på de som har det värre när jag står utan jobb, för dyra lån eller ser ortens stora arbetsgivare försvinna?
Man kan kanske inte påverka krisen, men det går ju att förbereda sig hur den kommer drabba en privat.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook