Barnsidan - En vecka med Linas Matkasse
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

En vecka med Linas Matkasse

Nu har vi provat en vecka med Linas Matkasse och vilken HIT! Även om det fortfarande är jag som lagar den mesta maten så har alla övriga blivit mer intresserade av matplaneringen och "vad får vi till middag". Det känns jättekul och vi har provat massa nya saker som jag ALDRIG skulle ha gjort annars. Renskav, kikärtsröra och kapkummel med fänkål t.ex.

Här är kapkummeln i silverpaket innan de blev inslagna.

Jag tycker att allt har varit jättegott, barnen knorrade lite över fisken (men åt ändå upp allt) och Thomas kräver kött så han totaldissade ugnsrostade grönssakerna i pitabröd. Det är jättemycket grönsaker och rotsaker så det känns supernyttigt utan att det blir hälsokosttrist.

Jag förstår invändningar som att "jag vill inte att nån annan ska bestämma vad jag ska äta för mat" och "men jag gillar ju att laga mat!". Jag resonerade likadant i höstas. Men jag ville prova nåt nytt, få fler i familjen involverade i matplaneringen och matlagningen och "tvingas" prova nya saker. Och jag måste säga att även om jag var väldigt positivt inställd till detta så har förhoppningarna överträffats.

Så jag kan verkligen rekommendera Linas Matkasse!(vill du beställa också kan du använda kampanjkod 1914 så får du prova på lite billigare)

Och PS inget är ju förevigt, det är lätt att säga upp och inga förpliktelser har man att köpa x antal el dyl

 

 

Inlagt 2009-03-16 20:42 | Läst 15751 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet här

Mia Althoff (2010-08-24 09:07)
@Superswede: ta kontakt med Linas matkasse. Det är nog fullt möjligt att man kan få köpa gamla recept.
Superswede (2010-08-18 09:36)
Jag är på jakt efter Linas recept från 2009. Kan betala för dem om så skulle vara. Har du lust att mejla mig? superswede007@hotmail.com
Annika (2009-04-13 22:41)
Vår familj vill också testa och har hittat ett företag som levererar till Göteborg, Uppsala, Linköping, Malmö, Lund.

http://www.middagsfrid.se/
Mia Althoff (2009-03-17 20:53)
Jag tror de bygger ut vartefter. Såg senast att de börjar i Skåne.
En kasse kostar 729, men prova på kostar 629.
Jag orkar inte räkna ut vad motsvarande grejer skulle kosta att köpa själv, men jag läste nånstans att de lägger på ca 100kr för frakt och att de faktiskt planerar och köper in grejerna. Det tycker inte jag är så farligt.

Det är mkt grönsaker och rotsaker, men inga konstiga saker. Och det bästa av allt - alla grejer går åt. Det blir inte nånting kvar (jo, pasta o ris kan det ju bli över av...) efter en vecka då flera av råvarorna ingår i flera rätter.

Och det är bara varannan vecka, så man har chansen att planera och laga egen mat OCKSÅ.

Så här ser denna vecka ut
A Medel: Lax med krämig sweet limesås, avorioris och sharonsallad
B Medel: Indonesiska purjolökbiffar med bulgur, sallad och svalkande matyoghurt
C Medel: Doro Wat – Etiopisk kycklinggryta men med bulgur istället för
injera (etiopiskt pannbröd)
D Snabb: Zuppa di fagioli con carciofini - Bönsoppa med kronärtskocka
E Tuff: Krämig kantarellrisotto med rökt kalkonklubba och tomatsallad

Idag åt vi italienska soppan - URGOD!
Åsa (2009-03-17 18:38)
Vad kul! Jag blir jättenyfiken, men tyvärr så levererar dem ju inte i Uppsala. Jag har redan mailat och frågat om möjligheten.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook