Barnsidan - Bilsemester - fantastiskt med barn
Meny

Bilsemester - fantastiskt med barn

Sommarens äventyr har så här långt bjudit på länder som Danmark, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Spanien och Andorra. Inte illa på bara två veckor eller hur? Med bilen som farkost blir resan också en del av målet, man hinner se och uppleva så mycket mer än bara slutdestinationen.

Innan vi påbörjade vårt lilla äventyr bävade jag en del för hur det skulle vara att sitta i en bil tillsammans med tre barn så många mil. Ända ner till där Frankrike möter Spanien skulle vi... Men det gick över förväntan faktiskt! Mycket tack vare att bilen funkade bra och att vi slapp köer och annat stillastående på grund av vägarbeten osv.

Första stoppet blev efter 110 mil - i Hamburg. Inte ett så kul ställe, men vi skulle ju vara vidare.

Vi sov på ett stekhett hotell och dagen efter styrde vi kosan söderut på autobahn. Framåt eftermiddagen hade vi nått Basel i Schweiz och hittade där ett centralt beläget hotell. Vi tog en sväng på stan och åt på restaurang "Papa Joe's".

Sen sov vi gott i de sköna svala hotellsängarna. Nästa dag drog vi oss kvar en stund, åkte spårvagn och såg lite mer av stan. Vid lunch begav vi oss iväg igen. Denna gång mot den traditionella vintersportorten Chamonix! Via slingliga vägar uppför och längs med bergsluttningar såg vi alperna i sommarskrud. Väl framme i Chamonix blev vi helt betagna av alpernas storhet och glaciärerna som ligger året runt.

I Chamonix stannade vi sedan ytterligare en natt och såg bland annat en glaciärgrotta och åkte tåg upp till halva Mont Blanc (dvs knappa 2000 meter över havet).

Efter Chamonix följde nya äventyr, om dem får ni läsa i nästa bloggpostning.

Inlagt 2010-07-18 22:59 | Läst 16061 ggr. | Permalink
Kategorier:
Resor & Äventyr 


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook