Barnsidan - Bättre kan ni BRIS
Meny

Bättre kan ni BRIS

Jag brukar tycka BRIS är duktiga på att sätta fingret på viktiga problem och alltid ha barnets fokus i fokus. Men nu tycker jag faktiskt att de drar lite för höga växlar på "betygshetsen" och "utbrändheten" som Björklund och hans nationella prov sägs vara upphov till.

Säkerligen är det så att ett barn som redan innan mår dåligt inte mår bättre av att få fler krav och mer press på sig. Och visst är det så att den sociala plattformen måste vara trygg och kännas trevlig för att elever ska kunna hämta in kunskap. Men skolan är ju trots allt inte hela elevens värld!

Efter skolans slut bombarderas barn av budskap om att de inte duger som de är utseendemässigt. Inte vet jag var tonårsidealen heter idag, men jag kan tänka mig att de är blonda, vältrimmade, med vita leenden och framgångsrika. Som idealen alltid sett ut. Som barn oftast inte ser ut.

Dessutom hetsas barn idag in i samma sjuka konsumtionshets som vi livspusslare redan är inne i. Och barn är ju smarta, har de inte föräldrar som ger dem allt de anser sig "måste ha" så ser de till att skaffa ett extraknäck så de kan köpa canadagoosen eller iphonen. Ett extraknäck på kvällar och helger gör inte direkt att man får mer studiero... 

Trots det får skolan och särskilt Björklunds "elaka skolpolitik" skit för press och krav som ligger utanför skolans anvsvarsområde. Konstigt tycker jag. Dessutom har Björklund förutom mer ordning och reda i skolan (=bra för den sociala plattformen, eller??) också lovat mer resurser till elevhälsan vilket bör gagna de barn som har trassliga hemförhållanden.

 

 

Inlagt 2009-04-06 11:38 | Läst 8459 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet här

Barnsidan (2009-04-09 22:32)
Just därför ska lärare koncentrera sig på sin kärnverksamhet, dvs lära ut kunskap. Inte vara socialkontor. Hade män varit i majoritet i skolvärlden tror jag det inte hade varit detta jamsandet med eleverna. På gott och ont.
Barnsidan (2009-04-08 23:04)
Jag vet att en skola har skyldigheter att ta emot elever, jag pratar inte om individerna som slask utan om alla de problem skolan förväntas lösa som ingen annan tar i. Alla elever ska vara välkomna, men alla deras problem kanske inte prompt måste lösas i skolan? Så är det ju idag för att folk verkar tycka att skolan kan ta hand om "det där". Och med en desarmerad skolhälsovård och färre vuxna så är det ju bara lärarna kvar och de har inte (ska inte ha heller!) allsköns kunskaper för att hantera alla problem som INTE hör skolan till.

Varför ska skolan ta i problem som elever har som de inte har vare sig förmåga eller kunskap för?

Jag tycker ni lärare ska stå upp för vad er yrkesroll ska innehålla. Det kan ju inte vara så att merparten av tiden går åt till att "skapa en social plattform" som BRIS uttryckte det när det är ämneskunskap och pedagogik det är ni lärt er på lärarhögskolan. Eller?
Barnsidan (2009-04-07 21:08)
Det har framgått med ALL tydlighet Tova att du tycker Björklund är en idiot.

Jag är så himla trött på att skolan ska vara slaskhink åt alla ungars trasighet. Varför ska skolan behöva parera och täcka upp för brister på andra håll i samhället? Varför ställer inte skolan högre krav på föräldrar, vad gäller läxläsning, sovtider, sans och förnuft? Varför tar skolan att det kommer elever som behöver resurser de inte har eller ens har kunskap om?

Skolan måste stå upp för att det är en kunskapsverksamhet, inget socialkontor!

Kanske återfår läraryrket sin status om man slutar agera slaskhink?
Vickan (2009-04-06 16:00)
"Efter skolans slut bombarderas barn av budskap om att de inte duger". Lovar dig att de budskapen bombarderas redan när man vaknar, sitter på bussen till skolan, försöker koncentrera sig på vad 5^3 är, på raster, lunch, efter skolan. Ibland i drömmar..ursäkta, mardrömmarna.

Fritidsaktiveteter blir för vissa lidande, betyg blir lidande. För mig blev ALLT lidande. Björklunds skolpolitik skulle inte hjälpa mig ett skit.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook