Barnsidan - Är drömtydning verkligen sunt?
Meny

Är drömtydning verkligen sunt?

Jag drömmer så mycket sjuka saker nu. Att jag drömmer mycket är inte så konstigt eftersom drömmar är ett sätt att omedvetet/undermedvetet bearbeta intryck och nya fakta.

Om drygt två månader står jag och min familj inför det stora att välkomna en femte medlem. Men att det är så konstiga saker och att jag kan beskriva saker som hänt i drömmen väldigt detaljerat gör mig lite konfunderad. Betyder drömmar alltid nåt?

I natt t.ex drömde jag att bebisen kom ut och blev matad med stora hårda tuggummikulor. Ingen sa något om varför, men hela bebisens mage var full med kulor. Senare i drömmen kunde man också se missfärgningar på magen från tuggummits färg

Sen har jag också drömt att bebin kom ut och var pytteliten med hade proportioner som en skolflicka och låg i barnvagnen klädd i en pyjamas min dotter älskat och haft länge.

Jag kan skriva ner många fler saker alla är ungefär lika knäppa. Förutom att det handlar om bebisens ankomst så ser jag inga samband.

Drömmer du mycket? Brukar du komma ihåg dina drömmar?

 

 

Inlagt 2007-06-18 15:35 | Läst 8265 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotre med siffror i fältet här

hsirwall (2007-06-20 22:17)
Jag minns nästan aldrig vad jag drömmer om på nätterna men när jag kommer ihåg försöker jag inte analysera vad de "betyder" - jag tror inte det alltid är så lyckat att peta sönder drömmar i småbitar, det är så lätt att tolka "fel".
Charlotte Jacobsson (2007-06-20 21:40)
Ha ha, ja, man kan undra vad den drömmen betydde, helena. vad skulle freud ha sagt?
Jag brukar rätt ofta drömma, och kommer ihåg drömmarna hyfsat om jag får vakna i lugn och ro.
Oftast är det ganska knäppa grejer och väldigt splittrat så där som drömmar kan vara - i drömmen är det hur logiskt som helst men efteråt är det mest sjukt hur det hoppar mellan platser etc.
Jag tror dock inte att man ska dra för stora växlar på drömmarna och börja tolka dom. Drömmer man däremot ständigt samma sak tror jag att det kan ligga något "dolt" i drömmen som kan vara värt att utforska. Drömmar är ju ett sätt att bearbeta dagens händelser och då kan man ju tänka sig att man t ex också kan bearbeta traumatiska händelser i drömmen som man kanske förträngt etc.
Jag brukar emellanåt drömma otäcka saker om mina barn. Bland annat vet jag när jag varit ute och gått med barnvagnen över en liten bro över en å och på natten drömde jag att jag tappade vagnen rakt ner i ån med barn och allt. Det var fruktansvärt. Jag skrek och försökte påkalla uppmärksamhet från bilar som körde förbi och sen slängde jag mig handlöst ner i det grumliga vattnet utan att kunna se något (jag är usel på att simma under vattnet). Sedan vaknade jag som tur var och slapp upplvea skräcken när jag inte fick tag på barnet.
Än idag håller jag extra hårt i vagnen och barnens händer när vi korsar broar för det var så verkligt i drömmen. Men det är väl typiskt föräldrabeteende att oroa sig för sånt som kan hända.
hsirwall (2007-06-19 08:23)
He, he..... En gång när jag var i gymnasieåldern drömde jag att Max von Sydow hade gömt sig under vårt badkar. Jag låg på golvet i badrummet och försökte locka fram honom med en smörgås.

Jag HOPPAS innerligt att den drömmen inte "betydde" något. För i så fall blir jag allvarligt oroad för min mentala hälsa...


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook