Barnsidan - Adventskalendrar
Meny

Adventskalendrar

Några år när jag var liten hade mamma fixat varsin paketkalender till mig och min bror. Varje decembermorgon hoppade man upp och ögonen tindrade lite extra över vad som kunde finnas i det lilla paketet idag. Allt var uppsatt på en tavla med en grön gran i filttyg som mamma gjort från en Panduro-sats. Så här såg den ut ungefär

Bara att sätta ihop den där tavlan måste ha tagit  mycket tid och att sedan förbereda 24 små paket till varje barn.. jag får stressexsem bara att tänka på det.

Så, när jag själv fick barn var ämnet adventskalendrar ett av de där jag tvärsäkert visste hur jag ville göra med. INGA paketkalendrar! Som barn var det givetvis bara kul och fullt med härlig förväntan och än idag är julen en magisk tid för mig. Det gäller bara att göra det lagom så man inte går sönder på kuppen, det finns det ingen magi i.

Så mina barn har haft "vanliga" adventskalendrar med luckor där olika juliga motiv gömmer sig bakom, t.ex såna man hämtar gratis på ICA eller kalendern man får med Bamsetidningen. De brukar möta detta öde ganska tidigt i december - alla luckor öppnade!

Ganska många år har barnen också haft chokladkalendrar och det var succé! Och extremt enkelt att fixa :)

På senare år har det börjat komma adventskalendrar med små leksaker i och de känns som en ganska skön kompromiss mellan de stressande paketkalendrarna och de fantasilösa luckkalendrarna. Kolla in den här fina med Mumin!

Just nu har Lekmer fina rabatter på adventskalendrar!

Häromdagen såg jag det här klippet på hur man kan göra sin egen adventskalender av återvunna toarullar - genialiskt! (klicka på bilden får att starta klippet som ligger på Maxi ICA Örebros facebooksida)

Och genast kände jag nånslags längtan efter att trots allt fixa en kalender med egeninköpta och egeninslagna små paket, men nja jag vet inte. 3 barn som ska få ett litet paket varje dag i 24 dagar blir väääldigt många smågrejer att köpa, slå in och montera in. Här finns i alla fall lite tips på saker att fylla paketkalendern med.

Hur gör ni? Brukar ni ha adventskalendrar? Hur var det när du var barn? Berätta gärna i en kommentar här nedanför.

Svenska Kyrkan har en alternativ julkalender som kan verka tankeväckande.

Inlagt 2015-11-19 18:23 | Läst 21959 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet här

Krinna (2015-11-20 07:52)
Ingen jul utan scouternas adventskalender! Happy Friday!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook