Barnsidan - 24 små paket
Meny

24 små paket

När jag var liten var varje decemberdag fram till jul en liten julafton. Man tassade upp i mörkret, tände ett ljus och öppnade sitt lilla paket. Det kunde vara luktsudd, ett nytt lypsyl, nya strumpor eller en rollokola.

Detta är ett av mina starkaste barndomsminnen, ett av de finaste. Älskar julen och all förväntan innan.

Men själv skulle det aldrig falla mig in att göra detta för mina barn. Hemskt va? För med åren så såg jag också vilket jobb det var att få ihop alla 48 paketen (jag och min bror hade varsin kalender), vilken stress det var att hitta, köpa och slå in 48 små paket och hänga upp dem.

Ett år minns jag att mamma inte orkade hela vägen och jag och brorsan fick ta ett paket varannan dag. Vilken besvikelse det var! ("vilka bortskämda jäkla ungar!" tänker jag nu efteråt)

Jag som har tre barn skulle behöva ägna all ledig tid från augusti och framåt för att hitta på 72 små dagliga gåvor.

Dessutom har de ju redan så mycket småpryttlar som ligger och dräller överallt.

Hur gör ni? Har ni paketkalendrar till era barn?

 

Inlagt 2009-12-02 10:08 | Läst 10711 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosex med siffror i fältet här

Ylva (2009-12-04 11:51)
Nej, förra året gjorde jag en "lappkalender". Barnen fick öppna en lapp tillsammans varje dag och där stod det "vi ska baka", "berätta roliga historier för varandra" eller kanske "gör en loppa tillsammans med pappa". Det var mycket uppskattat. Presentkalender har vi aldrig haft. Jag har tänkt på det och barnen har frågat om det något år men det är som du skriver ett stort projekt och jag tycker att presenterna ska komma på julafton.

Nu är det TV-kalendern som gäller.
Barbro Franzén (2009-12-02 13:03)
Legokalender har vi hemma hos oss. Den kostade 229 kr, så det är mindre än 10 kr om dagen.

Ett år fick min syrra och jag ett pussel i paketkalendern, 10-12 bitar per dag, som alla gick att bygga ihop med de dagar vi redan hade fått.
Moderna (2009-12-02 11:14)
Ja, vi har trillat dit och gör alltså FEM paketkalendrar gånger 24. Men jag tycker inte det har varit så där jättesvårt att hitta småprylar att lägga i, det börjar bli svårt till 13-åringen men de andra fyra går det fortfarande bra till. Visst blir det en del skräp, men barnen uppskattar verkligen kalendrarna så det känns ändå som en mysig grej. Till snart 2-åringen har jag fyllt ett antal småpaket med små plastdjur och jag tror att totalt 10 paket till henne gick på kanske 60 kronor...


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook