Barnsidan - Visa bönderna ur Stockholm
Meny

Bloggar > Barnsidan > Visa bönderna ur Stockholm

Visa bönderna ur Stockholm

Publicerad: 2005-03-04
Varför fylkas så mycket folk som inte gillar staden i staden?
Varför inte piffa upp det dödstrista Gärdet med lite fräsch bebyggelse? En bunt moderna hus med en fin stadspark emellan?
I stället för ett blåshål som egentligen bara uppskattas av drakflygarentusiaster som samlas en gång om året samt ett antal tanter med pudlar och svarta hundbajspåsar.
Och det finns fler blåshål att bebygga!

Sakine Bahcecis kolumn i City i morse - http://www.city.se/kronika.asp - fick mig till och med att glömma irritationen över att pendeltåget var sent i morse OCKSÅ.
Äntligen någon som tar bladet från munnen och säger ett sanningens ord till alla dessa bakåsträvare som egentligen velat ha ett torp i skogen, men i brist på torp gör sitt bästa för att förvandla huvudstaden till en röd idyll med vita knutar... Kompletterad med blåsiga fält...

En stad ska ha höga hus, gator, bilar, bussar. tåg - och parker.
En park är inte samma sak som ett nedtrampat, hundskitbemängt blåsigt fält. En park har fina gångar, välskötta gräsmattor, fontäner och fik.

Ett fält är till för kossor att beta på eller för veteodling.

En skog tar man skogspromenader i.

Ärligt talat: Har någon någonsin sett en landstortsbo ta sina promenader tvärs över en nedtrampad gräsmatta? På landet går man i skogen! På fälten vandrar korna.

Så vem sjutton har bestämt att en massa fält ska bevaras som "grönområden" eller "gröna lungor" i Stockholm?

Är det någon som, som Sakine påpekar, tror att varje centimeter av ogräset i nationalstadsparken avgör världens syretillförsel? Det enda man drabbas av i Stockholms sk "gröna lungor" är torrhosta av blåsten.

Nej använd blåshålen till att avhjälpa bostadsbristen i stället! Och inget jams med låga byggnader som "passar in i stadens profil" (som den råkade definieras runt 1900) utan bygg högt och vackert! Låt oss slippa fler stympade, apfula pinnar!

Skrivet av: annika60Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioåtta med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2005-03-06 22:54)
avreglera bostadsmarknaden. Förbjud andrahandsuthyrning för längre perioder än 6 månader. Bebygg gärdet om det behövs, men låt en snutt vara kvar för de luftballonger som har gärdet som sin startpunkt. Luftballonger är ett signum på en stockholmsk sensommarkväll, säkert till de 'äkta' sthlmarnas förtret :-S.
annika60 (2005-03-04 19:22)
Tilia! Håller helt med dig. Det enda som skulle få ordning på bostadsmarknaden är avreglering. Man kan jaga svarhandlare tills man stupar; så länge vi befinner oss på en reglerad bristmarknad kommer det att se ut som det gör.
annika60 (2005-03-04 19:21)
Tova! Rubriken var satt med glimten i ögat, det kanske inte framgick... Jag har absolut inte något emot bönder; är gammal lantis själv *S*
Tilia (2005-03-04 09:52)
Eller avskaffa hyresregleringen och släpp bostadsmarknaden fri. Det kan i alla fall inte bli svårare att hitta bostad i Stockholm än det är nu...
Ingela N (2005-03-04 09:16)
Så lantis jag är så är jag beredd att hålla med dig. Gärdet är en plats som skulle göra betydligt bättre nytta om den vore full med bostadshus för i sin nuvarande form gör platsen ingen mänska glad (jo kanske några då)

Vill man ströva i det fria så är det inte särskilt lång resa för någon Stockholmare att ta sig ut på landet. Staden är ju inte så väldigt stor trots allt.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook