Barnsidan - Vilken babyboom!
Meny

Bloggar > Barnsidan > Vilken babyboom!

Vilken babyboom!

Publicerad: 2005-04-20
Bebisar på modet
Den här veckans början har gått i lyxens tecken - två dagar i rad har jag varit i stan och lunchat med kära väninnor. Sörplat latte och tagit en liten vårpromenad och kikat i skyltfönster. Och man skulle ju kunna tro att man skulle vara rätt solo på stans fik en udda tid mitt i veckan? Men icket - det vimlar av gravida magar, bebisar och småbarn överallt!

De gravida sitter med sina boobtröjor, klarknappen uttryckt och med BB-väskans packning i huvudet. De alldeles nya människorna ligger i sina vagnar som ser väldigt spejsade och dyra ut. Fällbara handtag, aluchassi och säkert run-on-flat lufthjul. Småknattarna har en egen lite buffé där de kan plocka ost i tärningar och barnstolar finns i överflöd. Det finns skötbord på alla toaletter - "glömt blöja? - fråga oss i kassan" och sjäääälvaklart är det rökfritt överallt. Det finns barnvagnsparkering och ofta är det mycket plats i både gångar och runt borden så de vagnar med levande innehåll kan stå nära sin matte.

Nu känner jag mig uråldrig när jag jämför hur det var när jag fick mitt första barn, men det är faktiskt inte ens fem år sedan. Jag minns att det var riktigt svårt att hitta ett fik som var garanterat rökfritt, oftast gick det inte att kombinera med att det skulle finnas plats för mer än en vagn. Ofta stod det "barnvagnar stannar utanför". Att prata om vagnar gick rätt fort, valet stod i princip om man skulle ha en E-ljunga eller Brio och vilket tyg man skulle ha och om man skulle köpa kittet med skötväska till. När mitt andra barn föddes hade ganska många barnvagnar lufthjul, men försäljaren var inte så impad - "enda skillnaden är att det kan bli punka". Vagnen vägde bly och inte tusan kunde man fälla in nåt handtag för att ta upp lite mindre plats på bussen eller i hissen. Det var en mardröm att knata runt med syskonvagn - trots att den var av s.k. Stockholmsmodell.

Det är babyboom och det märks - inte bara på fiken (valfri kändis har ju nyligen blivit eller är på väg att bli förälder) . Kanske man ska passa på att haka på? :)

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosju med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2005-04-20 22:31)
hihi, läste just Linda Skugges senaste krönika. "Vagnen har blivit kvinnornas egen kukförlängare." :D


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook