Barnsidan - Vi har vår i luften!
Meny

Bloggar > Barnsidan > Vi har vår i luften!

Vi har vår i luften!

Publicerad: 2005-03-22
Var har ni Er? Dagens Turisttips!

 Vår i luften ja. Det kan  man inte tro om man ser de här bilderna från 20 mars men det är faktiskt sant. Det märks inte minst på väglaget då snön börjar luckras upp till en sörja och det finns bara fläckar där solen tagit ordentligt. Söndagen bjöd på strålande väder här i Gästrikland så jag och Mannen i Svart gav oss av på en liten utflykt till Högbo Bruk för en promenad och för att jag skulle få råda bot på ryckningarna i avtryckarfingret som brukar komma då jag inte fotograferat på ett tag. Till Högbo tar man sig via väg 272, Tidernas Väg. Söderifrån sett är det vägen från Uppsala förbi Gysinge norrut, genom Sandviken och vidare mot Ockelbo och Bollnäs. Ett turisttips i sig redan det. Naturen man passerar när man åker den vägen är bitvis bland den vackraste jag vet.

Solen värmde gott i nacken och hela området var fullt med glada vintersportare,  barnfamiljer med pulkor och chokladtermosar samt andra som njöt av vårvintervädret. Högbo, 5 -6 km norr om Sandviken, är vår kommuns rekreationsoråde n:o 1 och det finns skidspår, liten slalombacke, promenadstråk mm. Allt placerat i gammal bruksmiljö.  I Högbo föddes Sandvik en gång i tiden. Där fanns de första hyttorna och där bodde Familjen Göransson som grundade företaget. Numera finns här hotell, restaurang av klass (kocklandslaget brukar vistas mkt här) SPA mm och så finns här möjlighet till övernattning i många av de gamla arbetarbostäderna som ligger idylliskt efter ån. Hantverkare har verkstäder och utställningar i några av de gamla husen och det finns flera museér att besöka.

I alla fall så vart det åter dags att dokumentera. Vi tog oss i sakta mak utefter ån och många bilder blev det.


Änderna tycktes njuta av solskenet de med. Fast just här ser det ut som om de tävlar. "Sisten i är en rutten sill" Det såg precis ut som om de stod där och kände på vattnet samt funderade på om det verkligen var varmt nog för att bada.

Trist nog hade vi inte tagit med oss något godis till dem. Det märks att de är vana att bli matade :) Jag undrar om de någonsin äter för änder naturlig föda.

 


Till sist vill jag presentera Mannen i Svart :) Vi har en deal han och  jag. Jag fotograferar och han håller min väska...


Skrivet av: Ingela N
Jag är... ja, vem är jag? Numera ingen lätt fråga att svara på men jag gör väl ett försök då. Jag är sambo med Mannen sedan massor av år. Har två döttrar födda -83 och -89 samt en son född -90. Sonen, vår Björnis, dog efter en tids sjukdom i mars 2003. Sedan dess är inget i mitt liv riktigt sig likt och somliga dagar är väldigt tunga. Jag skriver en del, bl a Bloggar här på Barnsidan men också andra texter. Fotograferar när jag får låna min kamera (den yngre av döttrarna lägger oftast beslag på den) och så är jag en datanerd som gillar att bygga hemsidor. Och så har jag en blå cykel...


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
annika60 (2005-03-22 20:48)
Otroligt fina bilder. Vad duktig du är!
Ingela N (2005-03-22 18:50)
Idag har här varit plusgrader och takdropp. Våren porlar förbi på asfalten här utanför och vid söderväggen där en dm gräsmatta töat fram fann jag blommande bellisar. Underbart :)

Det är ljuset som är det bästa. Det underbara vårljuset. Nästa lyckorus får jag när det är musöron på björkarna. Stadsdelen där ajg bor heter Björksätra och man förstår varför. Här är björkar överallt. mitt favoritträd framför alla.
Lingling A (2005-03-22 11:50)
O så vackert!

Här smälter snön, men vi har iaf haft vinter, fin vinter.
Snön bildar vackra spetsmönster när den förvandlas till is. (Som Rikard kraschar med förtjusning).
Nu väntar vi på vårblåsten när allt grus far runt som en bläster ...
och krokusarna etc .
Jenny Borgström (2005-03-22 11:04)
Man ska bo i södra delen av södra Sverige, det är det jag alltid har sagt *S*
Här är det nu totalt snöfritt, möjligen kan man hitta nån fläck snö här och var men det är svårt. Fåglarna sjunger så det dånar och i min kropp spritter livsglädjen vilket är ett vårtecken så gott som något! *S*
Fina bilder förresten, speciellt de på "Mannen i svart" ;)
Tilia (2005-03-22 10:20)
Ujujuj, va mycket snö! Undrar hur det ser ut i östra Småland dit vi ska på torsdag? Här i Bryssel blommar pingstliljorna.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook