Barnsidan - Världen är upp och ner...
Meny

Bloggar > Barnsidan > Världen är upp och ner...

Världen är upp och ner...

Publicerad: 2005-09-07
KPML(r) och moderaterna ingår skön förening!
Nåja, inte helt, men sannerligen har de inte samsyn i fråga om de biltullar vår "arbetarregering" prackat på oss stockholmare. "De fattigaste ska bort från innerstan", skriver Proletären. "Barnen drabbas hårdast av tullarna. Att styra med pengar slår mot de svagaste".

Tullarna slår ut låginkomsttagarbarn som ägnar sig åt lagidrotter. En talesman för Hammarby IF säger till Proletären att merkostnaden för pojklaget beräknas till 500 000 kronor per år. Politikerna tipsar Hammarby om samåkning....

En av SvD:s ledarskribenter fick Proletärens åsikter förmedlade i ett särtryck som delades ut på stan och iakktog intresserat hur ultrakommunisterna förmedlar samma åsikter som de borgerliga partierna.
Se http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_10460722.asp

Stefan Fölster och Lars Hallsten fortsätter dagen efter i SvD - http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_10466040.asp - med att berätta om en ny studie, som presenteras i veckan, och som visar att om kvinnor fick åka bil lika mycket som män skulle de åka 40 procent mer än i dag.

Fölster/Hallsten konstaterar att "en elit som själv flitigt flyger, åker taxi och ibland egen stadsjeep sprider myten att resande och transporter måste minskas kraftigt samtidigt som många med angelägna resebehov tvingas avstå. Kvinnor, äldre och barn kan inte hälsa på släkt och vänner, utföra ärenden eller ta arbete längre bort."

För mig bekräftar bara det här gamla sanningar... Gammaldags arbetarvärderingar är långt från modern socialism a la socialdemokraterna; de ligger närmare moderata värderingar. Och socialdemokraternas stöd för jämställdheten är mest munläder.

När jag var yngre brukade jag med stigande fascination lyssna på när mina borgerliga föräldrar grälade politik med farsans farbror, en gammaldags sosse. De hade ju precis samma åsikter så vad trätte de om? Men de var så övertygade om att de borde ha diametralt motsatta åsikter att de argumenterade av bara farten...

Vad gäller citaten från Proletären noterar jag för gud vet vilken gång i ordningen vilka ljusår det är mellan priviligierade politiker som inte ens behöver betala biltullar själva eftersom deras resor från de välbelägna övernattningslyorna i Gamla Stan och på Söder räknas som arbetsresor, och de vanliga arbetare de påstår sig företräda.

Inget av mina barn ägnar sig åt lagidrott, men ändå har jag koll på att barn som lagidrottar i regel samåker till träning och matcher. Så på vilken planet sitter politiker som inbillar sig att föräldrarna kan spara pengar genom att samåka?

Och socialdemokraterna påstår sig vara för jämställdhet. Samtidigt vill de tvinga lågavlönade, ensamstående kvinnor som vänder på kronorna för att ha råd med den bil som gör deras vardag uthärdlig att sälja bilen och sätta sig i SL:s illa fungerande kollektivtrafik.

Medan högavlönade män som knappt vet var barnens dagis ligger eller hur man hittar till Ica glatt kör vidare.

Skrivet av: annika60Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2005-09-08 10:57)
jag är emot biltullarna, inte av princip, utan just för att regelverket är utformat så att de som är de värsta bovarna ändå kommer komma undan.

men jag uppskattar dem för att det blivit debatt om trafiksituationen och miljön.

en sak som jag länge undrat över är vad man ska göra med de pengar som kommer in? ska de användas för att gagna stockholmarna? eller miljöarbete? eller åker de direkt ut i den allmänna konkursen (läs: glesbygdsstöd)?


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook