Barnsidan - Vardagsirritationer
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Vardagsirritationer

Vardagsirritationer

Publicerad: 2005-01-17
Här kommer en för mig aktuell topp-lista

Måste ju bara passa på när jag nu bloggar att få häva ur mig mina favorit-irritationsmoment.
Här kommer en för mig aktuell topp-lista:

Barnvagnsirritiationer:

1. Alla som stöter in i barnvagnen på bussen, _trots_ att det är gott om plats p g a det uppfällda handtaget.
Vareviga gång är det någon som inte utnyttjar tillgängligt utrymme utan halvt drar med sig barnvagnen. Första gångerna reagerade jag knappt, men nu börjar jag undra varför folk verkar blinda för att det står en barnvagn där. Är de rädda för att snudda stolpen på andra sidan? Stolpofobi? Eller tar de ut sin dolda aggressioner mot barnvagnar?

2. Folk som inte väjer, alternativt ser synnerligen sura ut för att de måste väja för barnvagnen.
För mig är det självklart med "väjer lättast"-principen. Dvs:
- gående väjer för barnvagn
- enkelbarnvagn väjer för tvillingvagnar
- alla barnvagnar väjer för rullstolar och rörelsehindrade
Jag menar inte att man ska gå och breda ut sig hur som helst, men det känns ändå som att den som är rörligast bör flytta sig mest...

Trafikirritationer (mitt absoluta favorit-irritationsområde):

3. Bilar som kör för nära
Alltså - vad är det med dem egentligen. Alla har väl lärt sig att man ska hålla avståndet av säkerhetsskäl - och ändå är det så många som är uppe och trycker. Tror de verkligen att det går fortare då..? Skulle vilja ha en sådan där skylt med rullande text i bakrutan. Så jag t ex skulle kunna lägga i texten "Snart tvärbromsar jag. 10... 9... 8... 7... "

4. Bilar som ligger och trycker för nära och vill köra om - i kö.
Alltså, på skalan mindre begåvade eller totalt superegofixerade är dessa som ligger och visar med alla upptänkliga medel att de vill köra om, fast vi alla ligger i 70 i vänsterfilen på 110-vägen. Fast det är massor av bilar i båda filerna. Fast det borde vara uppenbart att alla andra också vill köra fortare... Men ändå så ligger de där med helljuset och vill förbi. Man undrar om de verkligen tror att de tjänar något på det.

5. Bilar som fyller upp korsningar
Alla dessa som kör in i en korsning utan att veta att om de hinner igenom innan det blir rött. Och sedan spärrar all trafik. Jag blir lika irriterad varje gång och lika förvånad över folks egoism/kortsynthet.

6. Sicksackande MC i alltför många knyck
Visst, många MC-förare kör jättebra. Men varför olycksstatistiken för MC ser ut som den gör förvånar mig tyvärr inte. Men förutom att de verkar fullständigt skita i sina egna liv så riskerar de ju dessutom andras.

Feministiska irritationer

7. "Nu är du väl glad över att ha fått en av varje?"
Jotack, det är en av varje. Har svårt att tro att jag skulle kunnat få två exakt lika, när inte ens enäggstvillingar är det...

8. "Men feminister hatar ju faktiskt män. Faktiskt."
Håhåjaja, alla som letar sig blå tills de hittar någon liten, liten undanskymd grupp som säger sig hata män. Eller som tar vissa texter ordagranna i stället för symboliska.
Och sedan spelar det ingen som helst roll att 99 av 100 feminister säger att de inte håller med, att de visst tycker om män. Bara det att man ska behöva bedyra det är ju i sig så oerhört tröttsamt. Sist jag kollade behöver t ex inte alls alla krista vareviga stund stå till svars för JVs tokerier.

9. "Jamen om du som inte skrattar åt den här listan över mannens egenskaper har ju ingen humor"
Jo, jag har humor. Men bara för att jag inte har samma humor betyder det inte att jag är gravallvarlig. Bara för att jag inte tycker att sådant som bekräftar fördomar är roligt så är jag inte snustorr. Vissa gillar buskis, andra Monty Python.

10. Alla som...
Nä, jag stoppar här. Det får räcka för nu, listan kan bli alldeles för lång annars. Men alla dessa fördomar mot kvinnor, mot män, mot feminister... *phu*


Skrivet av: E S
Inflyttad till Stockholm sedan 7 år. Gift med en fantastisk man. Har ett arbete som är roligt och utmanade (precis som i platsannonserna...) fast är föräldrarledig just nu. Två ungar, en 5-åring och en ½-åring. Feminist. Nästan-AP. Funderare och ivrig debattör av allt möjligt... :-)


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttionio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Annica Bark (2005-01-18 10:56)
Ja eller cyklister som kommer cyklandes på TROTTOARER och blir sura för man inte går undan för dom, eller de som bara susar förbi en på kombinerade gång/cykelbanor utan att plingelinga så man vet att de är på G. :S
Mia Althoff (2005-01-17 21:27)
Ja, visst hittar du på någon som är riktigt "in the face" så köper jag en. Det finns ju en del idag "baby onboard" och liknande, men det måste vara något mer uppseendeväckande. animerat f**k-tecken kanske? :)
E S (2005-01-17 18:03)
Mia - du är alltså min första kund om jag tar fram en sådan produkt? *s*

Annica - ja, de där glömde jag. Plus alla som går långsamt i bredd, med eller utan barnvagn, och inte har koll på ifall folk vill förbi eller inte.
Annica Bark (2005-01-17 15:47)
Oj precis min mening. :D Sen en sakt till är de som står i bredd och pratar i gångar i affärer eller mitt i en dörröppning och som blir sura när man vill komma förbi, med eller utan egen vagn.
Mia Althoff (2005-01-17 11:00)
håller med om samtliga, och speciellt fyran. Har ofta tänkt att jag vill kunna sätta upp en skylt i bakrutan. borde inte vara så svårt att fixa själv? frågan är ju varför det inte finns såna skyltar att köpa, kanske de kan anses som störande och därmed farliga?


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook