Barnsidan - Tänder ett ljus
Meny

Bloggar > Barnsidan > Tänder ett ljus

Tänder ett ljus

Publicerad: 2005-07-14
Idag tänder jag ett ljus för att de barn som dog efter en självmordsattack i Bagdad.
Idag tänder jag ett ljus för att de barn som dog efter en självmordsattack i Bagdad. Barn som samlats för att få lite godis och nyckelringar blev idag offer för den galenskap som härjar runt om i världen.

Jag är glad att svt hade den goda smaken att inte bara i förbiseende berätta om detta, utan tog upp det som dagens stora händelse näst efter de nya trådarna i London-bombningarna. 26 människor dog (de flesta barn mellan 6 och 14 år), över 60 skadade, 2 hus totalsabbade och ett i brand. RIP.

Vad jag däremot undrar är var alla rösterna för ett mer förstående och öppet världstyre finns. Var är de som kräver USA's och Storbritanniens utträde ur Irak? Det är ju det som är roten på något sätt? Inte håller man (dvs inte ens fundamentalistiska grupper) på och saboterar och sprider skräck hos folk de inte har någon koppling till?

Oavsett hur mycket information och samarbete vi har över nationsgränserna så kommer oskyldiga att drabbas, jag tror inte hårdare tag och fler frihets- och integritetssberövande metoder är rätt väg. Jag tror knappast att vetskapen om att SMS-data sparas har någon avskräckande effekt för en person som bestämt sig för att förgöra sig själv och så många skyldiga som möjligt. För det är ju dessa galna tankar hos dessa människor vi måste komma åt att utrota, inte få reda på vem han eller hon var, vad de gjorde medan de levde - då sitter de ju redan där i sitt paradis.

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugo med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook