Barnsidan - Tack för musiken
Meny

Bloggar > Barnsidan > Tack för musiken

Tack för musiken

Publicerad: 2005-09-14
Mamma Mia om Mamma Mia
I fredags var det äntligen dags - vi skulle gå och se lovprisade Mamma Mia på cirkus. Med en annalkande förkylning i halsen och en lång vecka bakom mig var jag allt annat än upplagd. Och den lilla partystämning jag hade i jeansbenen innan försvann med den först anländande busslasten från Åmål.

Egentligen gillar jag inte musikaler. Musikaler är som pytt i panna. Det må vara goda ingredienser var för sig men de blir dåliga och oaptitliga (för att inte tala om hur det ser ut!) när de rörs ihop med en massa fett och toppas med ägg. Det finns en del supermänniskor som samtidigt klarar av att skådespela, dansa, ha publikkontakt och sjunga mer än bara ok. Men hey, musikalsverige är inte tillräckligt stort för att besätta en hel musikal med talanger av Jöbacks kaliber, så det var gott om falsksång och aptrista skämt.

Men det var bra.

En del av musikalens styrka ligger i hur Björn och Bennys musik använts för att spegla sinnesstämningar och Peter Dalles och Niklas Strömstedts översättningar gör att låtarna kan bär storyn bra. Det blir lite smålustigt att höra "ge mig en man efter midnatt" - och veta att detta är musikaleliten som sjunger och inte nån 7 åring som sjunger framför spegeln i ett hopprep. Till och med tillknäppta jag skrattade när Tanja (Charlott Strandberg) dansade banandans. Finaste ögonblicket var mammans lovsång till sin flygfärdiga dotter. Inte ett mammaöga var torrt när mamma Donna (Gunilla Backman) frågade sig om man kan sätta en solkatt i en bur.

Men det är såklart musiken som man har att tacka för allt.

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook