Barnsidan - Sommarsjukor
Meny

Bloggar > Barnsidan > Sommarsjukor

Sommarsjukor

Publicerad: 2005-07-20
Ett tack till internet och Handens Närsjukhus
I dagarna tre har dottern haft feber, måttlig på morgonen men sen stigande på eftermiddagen. Vi är ute på landet i riktig semesterslummer; äter glass, sover till tio, fyller i pysselböcker och paddlar i gummibåten (bad uteslutet pga av algblomningen) men helt plötsligt längtade jag hem till husläkaren och kvällsjouren.

Igår kväll när febern närmade sig 40 grader slog jag på datorn för att hitta numret till närmaste jourmottagning. Jag ringde Nynäsnamns vårdcentral och fick höra att växeln stängde 17.30. Vi följde the usual advise vi fick från sjukvårdsupplysningen (alvedon, sova i svalt rum och badda med våt tvättlapp) för att få ner febern. I natt har det spöregnat och åskat, och när vi vaknade vid halv tio var febern kvar. Efter lunch när hon däckat febervarm ringde jag Nynäshamns vårdcentral igen, som lovade ringa tillbaka fem i fyra. Då slog jag på datorn igen och hittade istället numret till Handens Närakut som efter lägesrapport gav oss en tid - bara en timme senare.

Dottern var febrig så hon orkade inte annat än gnälla lite lamt från baksätet och sen var vi framme. Hon låg helt slapp i mitt knä och väntade på att få träffa doktorn. Doktorn kom, kikade i halsen, öronen, kände pannan och beordrade halsodling och CRP. Och min lilla plutta var så tapper när de skulle sticka i fingret för CRP'n, sa inte ett ord förrän vi kom ut "det gjorde faktiskt jätteont!". En kvart senare hade vi ett elektroniskt recept på Amimox och dottern var nog mentalt redan frisk.

Tack för att det går att hitta de bra numren även i semesterslummern. Och tack för Handens Närakut som kunde skaka fram en tid till oss så snabbt. Om några dagar är vi tillbaka i semestermode, förhoppningsvis är algerna borta då med.

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook