Barnsidan - Söderlund & Bie
Meny

Bloggar > Barnsidan > Söderlund & Bie

Söderlund & Bie

Publicerad: 2006-11-08
SVT's nya realityprogram för föräldrar har börjat. Nästan en miljon tittade på första avsnittet.
Jag minns när min äldsta var liten (i början på det nya årtusendet) då fick man nöja sig med Vi Föräldrar och Utbildningsradions Om Barn som sändes så sent att man med gröt i huvudet somnat för länge sen.

Barn och föräldraskap är nu 2006 högintressanta ämnen i mediasverige. Det produceras böcker till höger och vänster, allt från handböcker till fakta till tokroliga vardagsbetraktelser. Det ordnas mässor och babybioföreställningar. Babykaféer och mamma-barn-affärer finns snart i varenda hörn. Föräldratidningarna är fler och glammigare än förr. Och det görs tv-program.

Det är jättebra att barn och föräldraskap får ta stor plats - för vad kan vara viktigare? Och eftersom vi är så många som är både föräldrar och barn så är det inte alls förvånande att Ann Söderlunds självbetitlade program får höga tittarsiffror.

Vad handlar då Söderlund & Bie om? Jo, Ann funderar över hur man får ihop allt med familj och jobb. I första programmet är Ann just i begrepp att föda sitt tredje barn och funderar kring hur man har tid för alla barnen och samtidigt skapar en mysig syskongemenskap. För att ta reda på det åker hon på studiebesök hos andra familjer och får ta del av deras bästa knep. En familj tycker att det bästa är att köpa tjänster (såsom städning och barnvakt) för att få mer tid och ork för barnen. En annan tycker att man ska sätta barnen i arbete, älska dem väldigt mycket och inte tuta i dem att livet är så himla rättvist - men ok ändå. Den tredje familjen Ann möter i detta program har familjeråd där veckans schema läggs fram och ansvar fördelas. Tryggt och organiserat. Den här familjen har också satt nolltolerans mot kivande och barnen har själva ansvar för att måna om varandra och att inget kiv uppstår.

Jag tycker detta verkar vara en lovande, nyfiken serie med hjärta. Och allra bäst är att den finns att se som webb-tv. Då slipper man stressa över ytterligare en tid att passa.

Andra programmet handlar om maten, det har jag ej hunnit se än. Det tredje (av åtta) sänds imorgon (torsdag) kl 20.30. Och svt1 är kanalen.

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettionio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
A O (2006-11-12 19:37)
Jag såg senaste programmet efter haussningen här, men jag blev bara störd. Inte alls min grej. Jag är nog en knäpp förälder jag blir bara trött på den glamor programmet ändå påvisar. Hipp hurra för medelklass liksom.

Men något jag har tänkt mycket på på sistone är att vi är nog FÖR priviligierade nu för tiden - jag tror att det var lättare att känna tillfredställelse när man kunde vara stolt över att barnen överlevde till vuxen ålder och man slapp svälta. Nu ska ju alla inklusive barnen vara så jädrans lyckade för att man ska vara tillfreds. Eller?
hsirwall (2006-11-12 16:34)
Jag gillar också Söderlund & Bie. Det sköna med programmet är att man helt plötsligt känner sig som en fantastisk förälder! Man inser att man inte är ensam om att "inte vara perfekt". Vad jag menar är att det är befriande att se att andra också släpper på sina principer ibland, att andra också har ett rent kaos hemma, att andra också ger sina barn onyttigt frukostbröd och färdigköpta köttbullar...

Jag tyckte nog att det första programmet var överlägset bäst, sen har det sjunkit något. Eller så var det bara för att programmet om mat kändes mest relevant för mig. Jag är en av mycket få småbarnsföräldrar (antar jag) som i princip inte känner någon stress alls i vardagen så programmet om hur man ska hantera sin stress kändes inte så intressant för just mig.
Barnsidan (2006-11-08 22:24)
Alltså, visst ÄR det helt fantastiskt att programmen finns på internet!? svt är ganska bra trots allt :)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook