Barnsidan - Ska man ha medalj för att man betalar vitt?
Meny

Bloggar > Barnsidan > Ska man ha medalj för att man betalar vitt?

Ska man ha medalj för att man betalar vitt?

Publicerad: 2006-10-20
Svarta tjänster, skattefiffel och licensskolk får minstrar på fall. De har fallit för frestelsen. Moralsvenssons skulle aaaaldrig göra det.
Maria Borelius fick, inte oväntat, avgå sedan det visat sig hon att förutom lite (på förhand erkänd) svart barnvakt haft en filippinsk hemhjälp boende i källaren, äger sitt lyxboende i Falsterbo via ett företag i skatteparadiset Jersey och även struntat i att betala Radiotjänst. Hon har verkligen betett sig som en av de gamla moderater med silverskeden kvar i mun som Reinfeldt och de nya moderaterna bekämpat så hårt. Så det var inte oväntat att hon fick avgå. Inte heller var det konstigt att Cecilia Stegö Chiló fick avgå eller att Anders Borgs inköp av svarta tjänster ifrågasätts.

Vad som är konstigt är det helt nya att vara mallig över att man betalar vitt och minsann (minsann!) har ordning på papprena. Grannarna på gatan fnyser åt de svarta städerskorna i grannkvarteret och skulle aaaaaldrig kunna tänka sig att anlita en polack för att lägga golv. Journalister menar att svarttjänsterna är som en drog, gör avbön och kommer ut som nyfrälsta. Moralpanik har utbrutit.

För mig är det självklart att inte hålla på med skattefusk, det är såklart inte ok att köpa svarta tjänster. Men att vara mallig över att man håller sig till regler och lagar? Det är lika fånigt som att jag skulle komma hem och stolt sprätta runt med att jag varken snattat smågodis eller kört för fort på vägen hem.

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook