Barnsidan - Schlageryra!
Meny

Bloggar > Barnsidan > Schlageryra!

Schlageryra!

Publicerad: 2005-03-14
Jag tittade på melodifestivalen i lördags
Ja, tänker ni, än sen då, det gör väl alla :) Och iofs, programmet är väl ett av dem som har i särklass högst tittarsiffror i Sverige. Men jag hör till dem som normalt skyr den sortens musik och definitivt skyr evighetslånga program med fåniga programledare som rapar upp inövade roligheter. Dessutom är jag helt ärligt talat trött på alla spektakulära bögskämt som verkar vara det roligaste SVT vet. Så jag brukar undvika schlagerfestivalen av flera anledningar. Eller åtminstone så undviker jag deltävlingarna.

Men jag tittade på finalen i lördags. I och med det nya sättet med deltävlingar så kortas programtiden betydligt i finalen (bra) och de sämsta låtarna är redan bortsorterade vilket helt klart höjde kvaliteten. Det säger iofs inte så mycket, de flesta låtarna lämnade mig helt oberörd.

Men fenomenet fascinerar mig. En tävling där kompositörer skickar in bidrag. Massor av dem kommer det in så man antar ju att det bara är de bästa bidragen vi ens får höra. Och ändå är det så få gånger som en låt verkligen sätter sig och blir populär. De flesta spelas inte mer sen mer än av dem som köpt den för att det var favoritartisten som sjöng. Som flickfavoriten Jimmy Jansson t.ex. En katastroflåt som kommer att leva för att det var just han som sjöng den och inte för att den var särskilt bra.

Sen har vi spektaklet med kläder och sånt då. Spektakulärt, vulgärt och utmanande ska det va fast jag erkänner att i år var det rätt lugnt på den fronten. Rent allmänt verkar Dotterns kommentar till det här med klädsel annars gälla väldigt väl i sådana här sammanhang. Hon säger:

- Ju sämre låt, ju minimalare kläder, ju mer poäng eller fler visningar på MTV… det gäller tjejerna det enligt henne. Jag tillägger att killarna uppenbarligen bör ha Tom Jones-stuk och uppträda som om de vet att de är guds gåva till mänskligheten…

Som sagt, fenomenet fascinerar, var kommer alla dåliga låtar ifrån? Sverige producerar ju årligen massor med jättebra musik, varför hörs den så sällan i melodifestivalen?

Skrivet av: Ingela N
Jag är... ja, vem är jag? Numera ingen lätt fråga att svara på men jag gör väl ett försök då. Jag är sambo med Mannen sedan massor av år. Har två döttrar födda -83 och -89 samt en son född -90. Sonen, vår Björnis, dog efter en tids sjukdom i mars 2003. Sedan dess är inget i mitt liv riktigt sig likt och somliga dagar är väldigt tunga. Jag skriver en del, bl a Bloggar här på Barnsidan men också andra texter. Fotograferar när jag får låna min kamera (den yngre av döttrarna lägger oftast beslag på den) och så är jag en datanerd som gillar att bygga hemsidor. Och så har jag en blå cykel...


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosju med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Tilia (2005-03-15 20:45)
Jag tycker det är roligt att se omröstningen i Euro-finalen, för den speglar Europas politik och historia. Och så är det trevligt när länder som behöver en schlagervinst vinner, som Ukraina. Hoppas Serbien vinner i år - fast det kanske eldar under nationalismen?
Annica Bark (2005-03-15 15:18)
Jag hade nog också tyckt det varit lite kult med schlager OM de hade haft det som förr, en enda tävling, liveorkester och bara sjunga på svenska i den svenska uttagningen. Nu tycker jag att det känns mer som ett PRjippo bara. Ändå så kollar man varje år. :D Sen nåt som jag reagerad på var att förra eller förr förra året så skickade Carola in en låt som hon gjort, hon sjöng på kasetten, men när den väl kom med ville hon ha en anna som sjöng, då ströks låten. I år hade ju Pernilla W sjungit in Alla flickor, men den låten fick inte hon utan Linda Bengtzing, hur kunde det helt plötsligt gå? Tycker de ska ta bort Christer från hela skiten och ha det som det var förr. (Fast jag gillade Nannes låt ;D)
Adamsmamma (2005-03-15 10:09)
Jag gilar melodifestivalen, för mig är det kult! Men jag måste hålla med om att de flesta deltagare är med i klubben för inbördes beundran. T ex Nanne, hon fick hoppa in som joker, varför då? Tja, privat är hon tydligen god vän med Christer Björkman... Dessutom var hennes låt USEL.
Annica Bark (2005-03-14 12:05)
Christer Björkman sållar bort dom bästa. ;)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook