Barnsidan - Samlargener
Meny

Samlargener

Publicerad: 2006-01-17

Jag är galen i att samla på saker, men jag hatar att ha dem och förvalta dem. Man använder ju sällan kläder man gallrat ur garderoben, man läser inte en gammal Damernas Värld igen och man kommer aldrig behöva slå upp något ur Guiness Rekordbok från 1987. Så mödan det tar att lägga undan, flytta, sortera om, prioritera, kånka och packa ner är ju helt bortkastad.

Men jag kan inte slänga saker som betytt något för mig.

Detta resulterar i att jag har gamla tentor från universitetet, festivalarmband, dagböcker, gamla ringar, halsband och alla (ja, jag menar alla) barnens kläder kvar. Jag har inte slängt en enda strumpa eller feltvättad billig liten t-shirt. Allt är sparat och arkiverat på vinden. Det är ju helt sjukt att spara gamla strumpor som man aldrig mer kommer vilja använda. Jag har till och med sparat barnkläder som jag fått av andra! Jag är såå blödig när det gäller mina minnen. Egentligen tror jag samlandet på fysiska ting egentligen bara handlar om att spara på minnen.

Men det allra sjukaste hittade jag i morse. Eller det var inte så att jag hittade den, den har legat där så länge jag kan minnas. Men det var inte förrän i morse jag reagerade på att den låg där. Det jag talar om är en liten bit urklippt från ett blöjpaket. En fånig illusion om att jag skulle bli strukturerad, klippa blöjkuponger, skicka efter kuvert och posta iväg 10 likadana plastlappar - för att få en värdecheck till nästa inköp av blöjor.

Det märkliga är att det lilla plastbiten inte har klippts ur på den adress vi bor nu, utan på det ställe vi bodde på för ca 2 år sen. Jag har alltså bemödat mig med att klippa ur plastlappen, ta med den i flytten och dessutom hålla den intakt i över två års tid. Och även om jag nu skulle samla ihop 9 andra plastlappar har båda mina barn för länge sedan passerat gränsen för hur gammalt barnet max kan vara för att man ska få tillbaka nån värdecheck (på blöjor de slutat med för länge sen). Jag tror nog att jag kan kasta den där lilla plastlappen utan alltför mycket vemod.


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofem med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Stina G (2006-01-25 14:02)
Kommande gen-forskning kommer att visa att människan har mer gemensamt med hamstrar och ekorrar än primaterna... :)
A O (2006-01-17 16:49)
Är det därför man skaffar hus *s*? Med en liten lägenhet så är samlar-generna väldigt undertryckta!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook