Barnsidan - Reklam
Meny

Bloggar > Barnsidan > Reklam

Reklam

Publicerad: 2005-04-11

Reklam är ett rätt märkligt fenomen. Blir jag påverkad eller inte? Vet inte riktigt ärligt sagt. Det beror nog på var och hur reklamen uppträder. Kanske lite då men mest åt det negativa hållet tror jag.

Jag menar reklamsnuttar i TV kan ju ibland vara oerhört lustiga och då garvar jag, men köper jag mer av just den produkten? nä... Kan jag para ihop reklamsnutt med produkt/tillverkare om jag blir tillfrågad? nä... :)

Eller så kan TV-reklam vara fånig, diskriminerande eller full av (köns)fördomar och då brukar jag bli sur och undra vem i h:e som är så korkad och går på sånt skitsnack. köper jag mer av produkten? Icke... snarare tvärt om här faktiskt, jag kan bli helt anti.

Och fenomenet reklam på internet då. Popupfönster gör mig galen oavsett vad de gör reklam för. Tack och lov för popupstoppers.

Blinkande banners går an, jag har lärt mig att ignorera dem, filtrerar bort det mesta automatiskt. Reklam i mailen, sk spam får väl de flesta. Jag vill inte ha dem och raderar utan pardon allihop olästa även om de skulle ha en rubrik som kanske antyder att innehållet är intressant för just mig. Av ren princip...

Reklamflödet i snigelposten har numera tagit sig groteska former. I vår brevlåda formligen väller det in reklamfoldrar av de mest skilda slag. En del är adresserad och således riktad men det mesta är sånt som släpps i alla brevlådor utan urskiljning... Jag läser dem nästan aldrig. Möjligen bläddrar jag i bladet från den lokala ICA-handlarn och i nån postorderkatalog. Övrigt går rätt i återvinningen.

Reklam i tidningar och på pelare då? Jag läser inte mycket dagspress i pappersform just nu. Men jag upplever inte sån reklam lika påträngande alls. Inte vet jag om det är för att den är tyst och för att den inte rör på sig... Jag tittar inte på den särskilt noga heller förstås...
***
Sen händer det ju att jag aktivt söker upp reklam för produkter om jag är på G att skaffa mig något speciellt. Då är jag ute efter specifik info och vill göra prisjämförelser... Men det är en helt annan sak.

nå ja... nu är ämnet uttömt för stunden tror jag. Men kom gärna med kommentarer *reklam, reklam*


Skrivet av: Ingela N
Jag är... ja, vem är jag? Numera ingen lätt fråga att svara på men jag gör väl ett försök då. Jag är sambo med Mannen sedan massor av år. Har två döttrar födda -83 och -89 samt en son född -90. Sonen, vår Björnis, dog efter en tids sjukdom i mars 2003. Sedan dess är inget i mitt liv riktigt sig likt och somliga dagar är väldigt tunga. Jag skriver en del, bl a Bloggar här på Barnsidan men också andra texter. Fotograferar när jag får låna min kamera (den yngre av döttrarna lägger oftast beslag på den) och så är jag en datanerd som gillar att bygga hemsidor. Och så har jag en blå cykel...


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook