Barnsidan - Nu vet jag varför vissa saker verkat så tråkiga
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Nu vet jag varför vissa saker verkat så tråkiga

Nu vet jag varför vissa saker verkat så tråkiga

Publicerad: 2006-01-02
När jag var liten fanns det en del saker jag visste att jag som vuxen aaaaldrig skulle hålla på med - för de var ju så evinnerligt trista, t.ex längdskidåkning. Ve och fasa, svett på ryggen och kli innanför mössan. Jag hatade att åka längdskidor och efter några års sura miner slapp vi - mamma fick åka bäst hon ville (även om man alltid hade lite taskigt samvete för att man hellre åkte slalom). Att gå i skogen och plocka svamp var också dödligt trist och helt meningslöst eftersom jag inte gillar svamp. Bärplockning sorterade såklart i samma fack. Jogging och långfärdsskridkoåkning också.

Men barnet i mig har fått fel. Numera älskar jag att gå i skogen, jag är dösugen på att åka skidor på längden och börjar få riktigt bra fart under långfärdsskridskorna. Under våren och sommaren måste jag bara ut och jogga åtminstone varannan kväll. Min kropp är som gjord för uthållighetsgrenar.

Nu har jag fattat varför ingen motiverade och övertygade mig när jag var yngre. De frälsta ville helt enkelt ha den sfären för sig själva. Jogging och skridskoåkning är (när man fått lite vana) rena meditationen (jag tror längdskidåkning är det med). Man får en halvtimme-timmes lugn och ro. Ingen mobiltelefon som ringer, inga barn som tjatar, inga leksaker att plocka, inga barn att tjata på. Bara frihet att tänka sina egna tankar.

Klart mamma hade det bäst ensam där i skidspåret.


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofyra med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Åsa Norlander (2006-01-02 19:46)
Helt sant!! Än så länge har jag inte provat längdskidåkning i vuxen (läs: mogen) ålder, där har jag fortfarande en spärr, men långfärdsskridskor och skogsturer är fantastiskt! Tycker dock fortfarande att utförsåkning är oslagbart, numera blandar jag med telemark också!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook