Barnsidan - När blev det fult att jobba?
Meny

Bloggar > Barnsidan > När blev det fult att jobba?

När blev det fult att jobba?

Publicerad: 2006-10-30
Höstlov grogrund för mammaångest

Det är höstlov och jag har dåligt samvete för att jag jobbar. Jag känner mig urusel för att mina barn är på förskolan och fritids istället för hemma och "höstmyser".

För tre veckor låg en lapp i loggboken om ledighet på höstlovet. Fyllde man inte i den räknades det som att man skulle vara ledig. Jag visste inte att defaultläget är ledighet. Hur många arbetsplatser har höstlov? 

Sen kom det små gliringar om "men ska hon behöva gå på fritids heeeela veckan?". Ehh, ja... Jag måste jobba för att vi har redan haft 5 veckors gemensamt sommarlov, två+en veckas ledigt i våras, nån veckas VAB och massa jäkla planeringsdagar.

Hur gör mammor och pappor som kan vara hemma alla lov och dessutom hämta runt 15? Jobbar de inte? Saxar de upp sina liv så att de i själva verket lever helt parallellt? Hur gör man och varför är det så fel att försöka prioritera jobb OCH barn?


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Viktoria Landgren Purser (2006-11-02 00:11)
Ja, min dotter gar ju bara pa dagis sa hon har inget hostlov, men min mamma har varit har i ett par dagar och halsat pa, sa mamma var hemma med Josefin for jag tyckte att hon skulle fa lite paus och variation fran dagis i nagra dagar. Fast samtidigt undrade jag om hon verkligen skulle fa lika kul som pa dagis!? Allt hon skulle missa! Och alla kompisarna! Hmmm.....

Nar jag gick pa fritids nar jag var yngre sa tyckte jag alltid att det var extra kul nar det var nat lov och det var mycket farre barn. Det var lite speciellt! Man kanske fick aka pa nan spannande utflykt, eller fa mjukt brod istallet for hart brod varje lunch eller liknande extravaganser!! Det kanndes lite vuxet och exklusivt kommer jag ihag.
Jag misstanker att F+F inte bryr sig det minsta om de far vara pa fritids och forskola istallet for hemma, och det ar val det viktigaste?!
Anneli Karlsson (2006-10-30 17:41)
Nu är ju jag lärare så min ledighet behöver jag ju inte bekymra mig över. Däremot är jag absolut drabbad av mamma-hetsen på förskolan. Det är mycket hårdare i sina bedömningar om sonen när de pratar med mig än med familjens pappa, som hämtar mer sällan.
Stina G (2006-10-30 13:34)
Personalen på dagis/fritids har aldrig frågat varför vi jobbat/tagit ledigt som vi gjort och det tycker jag inte de ska heller.
På dagis hade de som default att man var ledig om man inte meddelade annat. De var tvugna att göra så för annars kunde de inte planera. Antog de att alla skulle vara där meddelade föräldra ledighet dagen innan, de hade för mycket folk, hade fått neka personal ledighet osv. Det blev ordning på oss föräldrar när default-regeln infördes.
Jag undrar i mitt stilla sinne om personalen i lika stor utsträckning frågar pappor om de verkligen ska jobba...
Den där mamma-hetsen står mig upp i halsen. Vem uppfann den? Varför vill någon underhålla den?
Jag ska vara ledig med sonen from imorgon, tar ut övertidstimmar (jobbade som en tok i aug-okt). Hade jag inte haft övertidstimmar hade han fått vara på fritids.
Barnsidan (2006-10-30 12:58)
Nej det tror jag inte han har. Både för att han inte bryr sig så mycket om vad andra tycker och att andra inte förväntar sig lika mycket av en pappa som en mamma... Egentligen har jag inte dåligt samvete - och jag känner mig trygg i våra prioriteringar. Jag tycker det känns ok att hon är på fritids denna vecka, så jag bryr mig inte så mycket om kommentarerna - men känner ändå nånstans att man _borde_ vara hemma och höstmysa.
Cattis (2006-10-30 12:27)
Men menar du att ni har fått kommentarer om att barnen går på fritids? Jösses!

Vi kör ledighet hela det här lovet, men det beror framförallt på att vi har föräldradagar kvar att ta ut, så varför inte passa på innan de fryser inne.

Och svaret på din avslutande fråga är att det inte är fel att prioritera både barn och jobb. Det gäller bara att våga lita på att man själv vet vad som är ok för ens egen familj.

Nyfiken fråga: hur känner barnens pappa - har han också dåligt samvete för att barnen går på fritids när det är höstlov?


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook