Barnsidan - Min sämsta tid är nu
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Min sämsta tid är nu

Min sämsta tid är nu

Publicerad: 2006-05-08
Innan den kommit, det är då den svenska sommaren är som bäst.

Vintern har varit kall och lång. Så sent som den 20 april snöade det! Men nu har Maj månad kommit och med den kom vårsolen fram med besked. Knoppar brister och våren är i sin allra finaste skrud. Allt är precis på gränsen att svämma över, bli överdådigt vackert och övergående. Innan den kommit, det är då den svenska sommaren är som bäst. Folk går man ur huse för att åka till ställen där man köper gasolgrill, utemöbler, terasstvätt och olja till altanen. Helgerna spenderas sedan utomhus, oljandes altanen, planterandes petuniorna och grillandes flintasteken.

Och det ser så härligt ut! Ljuva svenssonliv.

Jag kan bara se på, att björken blommar samtidigt förhindrar mig från att vara ute några längre stunder. Jag medicinerar och droppar droppar i ögonen och klarar mig ganska ok, men i slutet av dagen är det som om medicinen inte räcker till. Näsan rinner, ögonen kliar och svämmar över. I år tror jag att jag kan lägga till astma också. Så jag håller mig inne, suckar lite över det vackra vädret och fortsätter lyssna på Morrissey.

Om två-tre veckor är det över men även nästa sega vinter kommer jag längta till de där första veckorna i maj när alla knoppar brister.


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook