Barnsidan - Matdags
Meny

Matdags

Publicerad: 2005-01-11

Hur kommer det sig att varje middag är mer eller mindre densamma? Min store kille äter för dåligt och har gjort så länge. Jaja, så säger säkert många föräldrar. Följ med mig och tjuvlyssna på en typisk situation vid matdags:

-Killar, kom och ät!
-O, det luktar jättegott! (sätter sig vid bordet och börjar prata. OK, han säger inte ofta att det luktar gott, men det händer...)
-Pappa, visste du att man kan ha pistoler på medeltiden i spelet Kungarnas Tid? Helt knäppt det fanns ju inga pistoler på riddartiden...
-Jadå, jag vet. Prata inte så mycket utan ät!
...det vet ju alla och Tommy har sagt att han kan jättebra fuskkoder man trycker på den där stora knappen du....
-ÄT innan det blir kallt!
...vet och sedan skriver man rock on så får man 1000 sten och om man skriver något annat kan man få 1000 trä och om man skriver något annat får man 1000 mat och...
-HALLÅ? Maten är DÄR! På tallriken!
...sedan kan man få en bil som skjuter genom att öppna dörrarna! Heltokigt va? Den är jättebra den är mycket snabbare än de andra och så JAG kan den ÄR skjuta på INTE långt håll INTRESSERAD! så jag ÄT kör fram INNAN med den DET och skjuter BLIR och sedan KALLT!!!! kör jag undan så kan de inte hinna ikapp mig och på det sättet vinner jag kartan jättelätt. Fast det finns en karta som jag fortfarande inte har kunnat vinna. Du vet den där med en kudde som är lila. På den kartan är man själv blå och fienden är gul. De kommer i en stor armé uppifrån högra sidan av skärmen och har stora katapulter med sig. Sedan börjar de skjuta sönder mina hus innan jag hinner få fram några soldater..... Blä!
- Vad är det för fel? Du har ju knappt ätit något alls?
- Det är kallt och smakar äckligt.

*Dunk, dunk, dunk* Jag svär på att köksbordet börjar se slitet ut just på den fläck där min panna träffar det....


Skrivet av: Christopher
Skåning som numera har mina killar varannan vecka, som så många andra skilda föräldrar. Jag har borgerliga värderingar, gillar mitt ingenjörsjobb och kommer gärna ut i naturen eller på golfbanan. Dessutom är jag monogam, plikttrogen och ordhållig, dvs en typisk tristnisse! Allmänheten varnas.... Mina killar är födda -94 och -97 och är inte nödvändigtvis som andra. Den äldste har högfungerande autism, ofta kallat Aspergers syndrom. Han är intelligent och har ett ordförråd som många gymnasister borde avundas honom, enligt en tidigare gymnasielärare. Han är lyckligast framför datorn. I och för sig kan du säkert prata med honom i en halvtimme utan att märka något konstigt alls - så länge du talar om det som intresserar honom! Den yngre är sen i sin utveckling av talet även om det går bra framåt numera. Han är en glad och social liten goding som charmar vem som helst! e-post: Mentat57@hotmail.com, men den kollar jag ganska sällan.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioåtta med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Christopher (2005-01-11 22:36)
Åsa: Min kille är 10, så du vet vad du har att se fram emot... ;-)
annika60 (2005-01-11 21:27)
Betyg: 5
Välkommen i klubben... Trodde ett tag att du bandat vår måltidssdialog här hemma :-D
Sonen pladdrar dataspel och glömmer äta, äldsta dottern pladdrar hästar och glömmer äta. Yngsta dottern låter bara munnen gå för att det inte ska bli en sekunds tystnad - och glömmer äta. Samtliga har i vart fall varsin rätt de tycker om och äter, dock inte samma, så normalt tycker 2 av tre att maten är äääääääääääcklig och VARFÖR får vi aldrig någon god mat... Var det nån som föreslog hjälm?
Åsa Norlander (2005-01-11 18:04)
Ja, du detta är inte lätt. Min dotter är 20 månader och har trilskats med maten i princip sedan hon började äta vanlig mat. Hur gammal är din son? Bävar för enlång framtid med mattrassel... Min dotter är ju inte lika talför som din son, men hon har liksom inte tid att äta, vill hellre sitta i fönstret o titta på bussar m.m m.m.
Christopher (2005-01-11 17:46)
Jag har nog försökt det mesta, ja. Det kan ju bli intressant framöver: -"Pappa, varför sätter du på dig cykelhjälmen?"
-"Konstig fråga? Det är ju matdags!"
Ingela N (2005-01-11 15:05)
Kan bara konstatera att jag känner igen biten med spelsnacket:) Vår Björnis verkar ha spelat just detsamma spelet som din grabb. Dock glömde han aldrig att äta trots spelsnacket och hans far brukade kalla honom soptunnan eftersom allt gick i oavsett vad och i oanade mängder dessutom. Har inga tips att komma med och jag antar för övrigt att du redan testat dem alla. Det är väl bara att hålla tummar och tår för att han rätt som det är kommer på att det smakar bra med mat. Tills dess så föreslår jag cykelhjälm på fadern :P Man ska vara rädd om sig...


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook