Barnsidan - Kan lite svartsjuka vara bra för förhållandet?
Meny

Bloggar > Barnsidan > Kan lite svartsjuka vara bra för förhållandet?

Kan lite svartsjuka vara bra för förhållandet?

Publicerad: 2005-04-12
Lite funderingar efter "tjejsnack"
Jag har levt tillsammans med en person som var relativt svartsjuk, men långt ifrån "sjukligt" svartsjuk. Det var inte bra för vårt förhållande, alla insinuanta frågor, konstiga samtal till jobbet och ständiga krav att behöva bekräfta kärleken och relationen gjorde att den dog. Nånstans inombords vill jag inte bli kontrollerad, jag vill bli litad på. Och få göra och vara som jag vill, självklart också ta ansvar för mina handlingar.

Själv är jag inte alls svartsjuk - jag lever mer efter att "om han vill vara otrogen så är han förmodligen inte så mycket att ha". Jag tror aldrig att jag skulle kunna förlåta eller ens acceptera otrohet. Skulle så ske skulle det bemötas utan pardon - jag går. Jag förväntar mig ingen pardon från andra hållet heller - om jag skulle vara otrogen. Kanske naivt och lite för kallhamrat?

Jag är säker på att svartsjuka inte kan vara bra för någon i ett förhållande. Men så "tjejsnackade" jag med ett par väninnor och ämnet kom upp. De menade på att lite svartsjuka nog är bra, kan vara som en extra krydda och vara ett bevis på ens kärlek till partnern. Jag började vackla, den där galna besattheten man har till varandra som nyförälskade kanske kan komma tillbaka om man slänger med lite svartsjuka i kärlekssoppan? Det är kanske bra för vi-känslan om kärleken bekräftas hela tiden - aldrig tas för given?

Men jag kan faktiskt inte hålla med. För mig hör kärlek och tillit ihop, och tycker inte att kärlek ska innebära en massa krav som jag tror kommer med att man måste ha bekräftelse på kärleken.

Vad tror du? Kan en lagom dos svartsjuka vara bra för förhållandet?

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Christopher (2005-04-13 18:48)
Nej, det tror jag inte. Det skulle i så fall vara med MYCKET hård betoning på "litet", mest i bemärkelsen att man bryr sig om vad partnern gör. Svartsjuka som sådan tror jag enbart förgiftar ett förhållande. Bäst är att se till att partnern aldrig har någon anledning att ens fundera över att behöva vara svartsjuk.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook