Barnsidan - Jag har problem
Meny

Bloggar > Barnsidan > Jag har problem

Jag har problem

Publicerad: 2005-09-19

Enligt en artikel i SvD har jag problem. Med hem, familj och jobb tror jag att de flesta tycker att tempot är ganska högt. Jag har nog inte riktigt tyckt det, jag brukar kokettera över hur lat jag är och hur uselt städat vi jämt har.

Jag vill inte säga nej till jobbuppdrag - alla är ju roliga! Jag vill inte dra ner på umgänget med släkt och vänner. Jag vill åka till simhallen och biblioteket med barnen. Jag vill laga och äta nyttig mat. Jag vill gärna följa med på utflykter på förskolan. Jag vill ha en snygg trädgård och ett öppet och ljust hem. Jag måste få träna var tredje dag, annars blir min kropp rastlös. Jag vill att barnen ska gå på alla de barnkalas de blir bjudna till. Jag vill sitta uppe på helgkvällarna och prata med min man för det är i princip enda tiden vi inte orkar göra nåt annat.

Jag sover för lite, jag hinner inte mer än 6-7 timmar per natt. Och har ofta ganska dåligt samvete för allt som vi ändå inte gör. Vi går aldrig i skogen. Vi har aldrig tid att hälsa på hos min mormor och äta av hennes goda äpplen. Vi har alltid ostädat. Vi komposterar inte. Vi orkar inte alltid vara bra och pedagogiska föräldrar.

Vi har ett väldigt enkelt schema på kylskåpet där det står vilken dag i veckan tvätt ska vikas, när man ska åka och veckohandla och så. Den hjälper till att få lite struktur. Men på det stora hela styrs mitt av vad jag vill och har lust att göra.

Och det är kanske bra - att leva efter lustprincipen? Jag gör nästan inga saker jag inte vill, men min livsstil är osund. För lite sömn ökar risken för diabetes, hjärtsjukdomar och fetma. Så hur går det för dem som jobbar ännu mer, som har ännu fler barn och som har det så där välstädat och välstruket?


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2005-09-21 18:41)
men jag känner ingen stress.. jag känner bara att jag inte hinner sova tillräckligt och nu (om man ska tro Svd-artikeln) så är det farligt för kroppen att snitta på 6-7 timmar per natt.
Mimmi Forsberg (2005-09-20 21:53)
Oho Ekorrhjulet kommer fram....

Livet ska te sig så perfekt ju o allt ska vara tiptop...trodde själv att jag skulle komma ifrån stressen som jag en gång levde med, mitt hem skulle bli tiptop o livet skulle verkligen le stort o brett..
Men som hemmamamma vart det bara ett stort blaha, sömnproblem har jag väl inte direkt haft, kan sova ynka 5 timmar upp till 12 timmar...
Men det var ju nära att jag gick in i väggen då jag under en period inte sov mer än 5-6 timmar natt..Räddningen blev lustigt nog S skolstart, tidiga mornar o tider att passa fick mig att sova ännu bättre..
Mottot i familjen har inte ändrats dvs undvik stress utan det har nu medfört att vi sover minst 8 timmar natt, sena filmkvällar är inte vardag längre...

Jag är numera mycket stolt över att erkänna att jag tom kan somna på soffan..inget jag kunnat de senaste åren....
annika60 (2005-09-19 21:09)
En vacker dag kommer jag verkligen att tro på att jag har grava sömnproblem. Det verkar inte ingå i de där lirarnas världsbild att man faktiskt kan sova utmärkt, om än få timmar.

Jag sover sällan mer än sex timmar per natt vardagar, ibland ännu mindre.

Men jag har inga som helst problem att somna och jag sover utmärkt!

Ofta är jag grymt trött på fredagkvällen, men att somna i soffan kl 22 framför en trist film är ju också ett sätt att leva och koppla av :-)

Är jag trött en kväll i veckan kan jag gå till sängs tidigt för att sova lite extra.
A O (2005-09-19 11:17)
Ah, jag är nog bäst, sova är det enda jag lyckas med!

Jag och ungen hade en extrem slappa-helg och det var så skönt! Så just idag känner ajg att jag lever ett harmoniskt och lugnt liv:)

Grejen är väl att ha kul och göra en massa men att se till att man lägger ned i samma ögonblick som man märker att det roliga bara blir ett tvång eftersom det är för mycket.

Jag blir mer och mer inponerad av hur lätt det är att behålla vänner även om man bara hinner se den ett par gånger om året.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook