Barnsidan - Jag fick ett brev
Meny

Bloggar > Barnsidan > Jag fick ett brev

Jag fick ett brev

Publicerad: 2005-04-04

Judar och svarta är det inte längre lika politiskt korrekt att skämta om. Inte heller norgehistorier är lika kul. Blondinskämten känns rätt utslitna. Nu skämtar vi istället om män och kvinnor - för *hahaha* igenkännande skratt är ju det roligaste. Men är det kul? Går det att känna igen sig?

Vore kul om du ville kommentera om det är kul eller inte.

Kurser för kvinnor Malmö Högskola, institutionen för genusforskning, våren 2005

Kurs 1 - Att umgås med andra kvinnor.

Vi försöker sätta ihop grupper med fler än 2 kvinnor som ska umgås utan att tala illa om varandra på rasterna, då vi sitter två och två i cafeterian. Dolda mikrofoner på damtoaletten, dit deltagarna släpps i mindre grupper. Kursmaterialet är något försenat. Enligt Berit på tryckeriet är det för att "den där jävla subban på korrektur, som tycker hon är så snygg, inte kom i tid med grejerna"

Kurs 2 - Navigering

Att läsa karta utan att vända den upp och ner när man kör söderut.Spännande övningar, vi träffas på Ödeheden utanför Pajala och tar oss hem till Malmö själva. Fastklistrad, rättvänd, karta på instrumentpanelen monterar vi. Överlevnadspaket för 3 veckor, nödraketer, 8000 meter snöre (fästs i bakre kofångaren vid starten) för er som kommer helt fel i början, parlör på ryska, finska och norska och 22 mobiltelefonbatterier ingår.

Kurs 3 - Skopackning

Vem säger att en garderob inte kan förmås att lagra 50 par skor till? Lagom till vårsäsongens nya modeller kommer lär vi oss skyffla undan högarna med de där asgamla och pinsamma skorna som köptes in förra kvartalet. Samling hos Jönssons Hydraulikpump & Press, Kävlinge, som också lånar ut verktygen. Under hösten kommer en liknande kurs för badrumsskåp och damväskeförrådet.

Kurs 4 - Finn 55 fel

För nykära/nygifta kvinnor som har svårt att våga tala ut om de där Sakerna Som Han Ska Ändra På. Vi lär er hitta både det ena och andra som ni inte ens tänkt på. Kursen leds av rutinerade kvinnor med flera kraschade förhållanden bakom sig och vi har bokat Gudrun Schyman att ställa upp med sitt alltid aktuella föredrag "Har du snopp? Då har du fel!"

Kursdeltagarnas äkta män får sedan 5% rabatt på alla inköp över 50.000 kr hos plastikkirurgen Dr Skära Å Karva, dito på weekenduppfostringskurs hos Kustjägarna i Vaxholm och samma rabatt på herrklädinköp på Hansa, (kläderna väljs naturligtvis av hustrun), rabatten kan dock tas ut i form av damskor istället.

Kurs 5 - Parkering på 10 minuter

Känns det frustrerande att alltid komma för sent till era möten för ni glömmer räkna in den där halvtimmen ni måste lägga på att fickparkera varje gång? Vi lär er att på bara 10 minuter få in en Nissan Micra i en 8 meters P-ficka utan mer än två kofångartouchar.

Samling Bulltofta Flygfält. Ta gärna med handskar och sportdryck så undviker ni blåsor på händerna och blodsockerdilerium. För er som har mer pengar än tid kan vi istället erbjuda en Hummer Crusher med extra stora kofångare för 938.00 kr, då behöver ni inte bry er så mycket om andra bilar vid parkering.

-------------------------------------------------------------

Kurser för män 2005 / Högskolans fristående kurser för män våren 2005

Kurs 1 - Hur man fyller på ispåsar

Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2 - WC-papper

Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren? Diskussionsgrupp

Kurs 3 - Toaletten

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering? Och hur lägga ner den igen efter urinering? Mycket praktiska övningar

Kurs 4 - Efter middagen

Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon? Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5 - Hitta rätt

Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner. Öppet forum

Kurs 6 - Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa

Bilder och ljudband

Kurs 7 - Våga fråga efter vägen när du inte hittar

Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8 - Lär dig skillnaden på fru och mamma

Rollspel

Kurs 9 - Hur man lär sig att älska shopping?

Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Kurs 10 - Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?

Körsimulator


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofem med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Lingling A (2005-04-05 13:54)
Nej, tycker inte den är särskilt rolig. Sett de i olkika varianter för ofta ocxh känner inte igen så värst mkt heller; ofta mest tyckt att det varit dåliga översättningar från amerikanskt original ...
Uppenbarligen bor jag någon annanstans?
annika60 (2005-04-04 22:16)
Erkänner att jag garvade... Två orsaker:
1: Här driver någon med både manliga och kvinnliga sterotyper och är ungefär lika stygg åt båda hållen.
2: Det finns ju feministiska riktningar som snöat in totalt på att "uppgradera det kvinnliga och hylla olikheterna" och jag tycker det här är en rätt skön känga åt det hållet också...
Mimmi Forsberg (2005-04-04 20:30)
Har fått en annan variant som inte var så rolig....
Jag anser att denna text är inte skriven på största allvar, så man får nog ta det med en nypa salt o ta av sig de trångsynta glasögonen..Ironi är för min del en viktig del för att överleva=)
Sedan så kan jag slå en spik i det hela att mycket av det som benämns i kurserna skulle vissa kvinnor verkligen behöva, inget ont nu, men kurs 1 är så himla nödvändig på vissa arbetsplatser....
Jenny Borgström (2005-04-04 12:05)
Nä, JAG tycker inte det är särskilt kul. Går mest ut på att befästa diverse klichébilder av kvinnor respektive män.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook