Barnsidan - Har du sex tillräckligt ofta? Stort test!
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Har du sex tillräckligt ofta? Stort test!

Har du sex tillräckligt ofta? Stort test!

Publicerad: 2004-12-22
Är du sexuellt kompatibel med din partner? Kan du få multipla orgasmer, gör vårt enkla test! Hur ofta rakar du ditt kön, vi har bilderna på dom nya frisyrerna! Har du analsex tillräckligt ofta? Kvinnor berättar om sina innersta sexdrömmar om brandmän och piercade könsorgan!
Är du sexuellt kompatibel med din partner? Kan du få multipla orgasmer, gör vårt enkla test? Hur ofta rakar du ditt kön, vi har bilderna på dom nya frisyrerna! Har du analsex tillräckligt ofta? Kvinnor berättar om sina innersta sexdrömmar om brandmän och piercade könsorgan!

Känns det igen? I princip varje dag matas vi med sex. Det är sex på längden, på tvären, in och ut, det är sex i alla möjliga former och färger, attiraljer och tekniker. Om man nämner att man är trött på att matas med sex så är man automatiskt sexualfientlig, man drar upp hur det minsann såg ut förut och att dagens sexualupplysta och öppna samhälle minsann är något som bidrar till kvinnans frigörelse och att acceptera sin sexualitet är bara nåt bra och nåt fint. Om man anser att sexualiseringen gått för långt, att den gått för långt ned i åldrarna och istället för att vara något som är positivt ytterligare har lagt en sten på börda för den personliga frigörelsen, så är man konservativ och bakåtsträvande, eller helt enkelt frigid och med taskigt sexsjälvförtroende!

Jag måste i den andan få försäkra er om att jag på intet sätt är pryd, sexualfientlig eller på annat sätt frigid eller bakåtsträvande.

Men jag anser att dagens sexualisering av både män och kvinnor, barn och andra saker har gått för långt. Ibland får jag känslan av att sexet blivit en slags överslagsgärning, ungefär som hästar som väver för dom har inget vettigare för sig, då tar man till en handling som skänker en stunds avkoppling. Det finns ingenting i sexet som är på något sätt fel! Om man läser inne på olika forum på nätet kommer frågan upp, hur ofta gör ni "det"? Det finns uträknade siffror över hur ofta medelsvensson gör "det" och inte minst en gång om år kommer den stora undersökningen, hur ofta gör medeleuropén det? Så kan vi jämföra våra prestationer med fransmän, polacker eller malteser! Rimligheten i att jämföra sin samlagsfrekvens med andra går min näsa förbi. Blir vi betryggade i förvissningen att vi ligger på femte plats på sextoppen, slagna av fransmännen som dessutom i genomsnitt haft flest sexpartners, men i alla fall har vi slagit norrmännen. Nästan som ett slagfält där antalet nedlagda offer räknas som presumtiva medaljmöjligheter på sexhimlen.

Det är inget fel att visa upp vackra kroppar! Unga kvinnor och nu även unga män känner sig manade att ställa upp på mer eller mindre sexualiserade bilder där deras attraktionskraft är det primära. Såg senast i går i Aftonbladet i Lasse Anrells krönika hur fotbollspelaren Fredrik Ljungbergs kalsongreklam diskuterades i England. Man pratade grovt om hans "lunchbox" ("Paketet") och om hur han rakade sig kring "paketet". Jaha, och det var då intressant eller? Är det hans talang och vad han är duktig på? Nej, men man lägger stort intresse i hur han ser ut i kalsonger och hans sexuella attraktionsförmåga är en primär del i hans attityd och det han blir "känd" för.
Samma sak med kvinnor i popbranschen, i dokusåporna, tv, media i överlag där räknas utsidan och din sexuella attraktionskraft som ett medel för dej att ta dej fram. Om du inte vill visa dina bröst i en retuscherad bild på framsidan av nån tidskrift av medioker karaktär är du a) inte tillräckligt snygg b) rödstrumpa c) inte värd att satsa på som förgrundsfigur d) du får inte vara med och leka.

Vad händer när man vikt ut sig klar då? Vad blir man sedd som då, om du ena dagen visat ditt kön i tidningen och nästa dag vill bli seriöst bemött när man tar upp sitt engagemang i AIDS-frågan i Zimbabwe? Vad vill jag bli sedd som?

Vilka signaler sänder vi till varandra när vi jämför oss med andra, när det gäller att vara en sexuellt erfaren, tekniskt fulländad person vars fingar och kön kan föra andra till sjunde himmelen och där det välmenande och kärleksfullt fumliga är skrattretande och nåt att se ned på medan vi strävar efter sexuell perfektion? Att säga att allt är normalt, ifrån att gå omkring klädd i gummidräkt med en gurka instoppad i rumpan som att ge elchocker till sin partner med ett strykjärn på bröstvårtorna, tror jag kan ge oss mindervärdeskomplex när vi inte har lika utåtagerande sexliv som vi tror grannen har, när vi inte kan får trettio orgasmer på raken medan vi rakar vårt kön på morgonen, känslan av att inte duga har alltid varit en hämsko på människans sexuella förmåga. jag tycker det skulle vara tacksamt om vi kunde se oss som sexuella varelser utan att matas med sex i alla former, där alla är potentiella sexobjekt i våra ögon. Sex som en naturlig del, ja, sex som påtryckningsmedel för att bli sedd, för att bli accepterad, sex som ett medel att döva känslor som har annat ursprung eller står för nåt annat, nej tack! Var fokuserar på lekfullheten? I känslan, i upplevelsen som icke teknikalisk? Jag ser det inte, gör ni? Jag ser teknikalitet, i statistik, i ett sorgligt försök att döva känslor som vi inte vill ta tag i, ett avståndstagande till det personliga och i att statusifiera sexualiteten. Den som vet mest är bäst......

Skrivet av: Ulrika Johansson
Liten, blond för närvarande, knäpp men snäll, rak men omtänksam, vild men stilla. Älskar mina barn mer än livet självt, har ett funktionshindrat barn m multihandikapp och ett sk normalstört barn. Båda är de vackraste pojkarna på jorden.. vaddå neutral? *ler brett*


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2004-12-22 22:37)
Ullet, har fixat växer -> väver.
Ulrika Johansson (2004-12-22 20:07)
Det ska ju stå väver! *dunkar huvudet i tangenbordet* *S*
Adamsmamma (2004-12-22 12:41)
Kanon, jag är oxå så trött på att dagligen matas med mediernas sexrepotage eller undersökningar.

Victoria Silverstedt vann Fröken Sverige en gång i tiden, sedan har det ena gett det andra......
Tilia (2004-12-22 08:39)
Växer hästar om dom inte har något vettigare för sig? Och vad menar Christopher med att bli tagen på allvar? Så många frågor...
Christopher (2004-12-22 00:10)
Jepp, mitt i prick!
Apropå bli tagen på allvar minns jag Victoria Silvstedt som i en tidning uttryckte upprördhet över att män inte såg henne i ögonen. Jaha, och hur gjorde hon sig ett namn...?


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook