Barnsidan - Generationsklyftan
Meny

Bloggar > Barnsidan > Generationsklyftan

Generationsklyftan

Publicerad: 2006-11-28
Är det inte fantastiskt roligt med alla dessa som formlösa tonårsgrabbar med designerjeansen på halv stång?

Jag är så dålig på att gå och lägga mig i tid och sova lagom mycket. Måste intala mig detta

  • Man får inte ut mer av livet för att man sover för lite.
  • Man får inte mer uträttat för att man är vaken när andra sover.
  • Dessutom är det farligt att sova för lite, man tänker dunkelt och dubbelt och gör en massa felval.
  • Man säger konstiga saker, drabbas av tillfällig afasi och ordförrådet lägger sig på en treårings nivå.
  • Man blir ful och blasé av att konstant sova för lite.

Men varje natt hoar nattugglan och gör mig dum. Varje morgon när jag vaknar gör jag det på ren vilja, aldrig med känslan av att vara färdig med sömnen. Morgonbestyren sitter i ryggraden så det räcker att slå på de kroppsliga funktionerna. Nånstans vid Östermalmstorg vaknade hjärnan idag av ett skratt. Ett skratt från mitt eget inre.

Är det inte fantastiskt roligt med alla dessa som formlösa tonårsgrabbar med designerjeansen på halv stång?

Jag har fattat (betänk att det ändå är 20 år sen jag själv klev in i tonåren) att man idag ska ha brallorna långt ner. De ska inte sitta i midjan eller åtsnörda under ölkaggen. Jag har fattat det, precis som att de vändbara michelintjocka mussepiggtröjorna var höjden av cool på åttiotalet, så jag tänker inte ifrågasätta eller dissa att det ska vara nedhasade brallor. Men hur funkar det egentligen? Brallorna sitter ju inte uppe på den som inte var några former. Och det verkar vara höjden av ocool att behöva rätta till eller dra upp brallorna om de hasar ner för långt. Hellre geishagång än byxupphalning.

Det som lockade mig till uppvaknande och skratt imorse var en ytterst cool kille med luggen omedvetet självmedvetet i ögona och brallornas linning på höftkulorna med dyrkallingarna väl syniga. Han ville hinna med tunnelbanan jag satt i (inte nödvändigtvis för att jag satt där, men ja ni fattar...) så det var till att springa nerför den stillastående rulltrappan. När kroppen kom i så häftig rörelse räckte inte höftkulornas lilla rundning att hålla brallorna på plats och eftersom det verkade vara viktigare att hinna med tricken med coolheten bevarad så fanns ingen annan nåd än att springa med spända skinkor. Springstilen blev allt annat än cool (har du dålig inlevelseförmåga så ställ dig nu upp, spänn skinkorna hårt och spring nerför en trappa med fortsatt spända skinkor) och väl innanför dörrarna med mer än hela kalsongen synlig så åkte handen bak och byxorna upp. Han tittade sig om, som för att försäkra sig om att coolheten trots byxhalning var oantastad. "Phew, bara den där trötta 30-taggaren som såg."


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2006-11-30 23:44)
jag har egentligen ingen uppfattning om det är snyggt eller inte. däremot måste det vara ganska jobbigt att hela tiden riskera att visa för mycket.
hsirwall (2006-11-30 18:48)
Ha, ha, ja, visst är det oförståeligt!? Och visst känner man sig gammal.... Än så länge är min son för liten för att bry sig om vad som är inne - hans uppfattning om coola kläder är att det är en spindel eller en döskalle på, så än så länge slipper jag se honom i löshängande byxor. Men - det kommer väl. Hoppas just den flugan är över och förbi då för HJÄLP vad gräsligt jag tycker att det är!!

Minns en gång när jag skulle köpa skor. Samtidigt i butiken höll en ung tjej, runt 15-16 år, på att prova skor. Hon satt på huk och hennes byxor, som redan från början satt väldigt långt ner på höften, gled ännu längre ner på grund av ställningen. Hon visade upp i stort sett hela rumpan, som enbart "skyldes" av ett par minimala stringtrosor. Jag tyckte det var fruktansvärt pinsamt för hennes skull men hon tycktes inte reagera.
A O (2006-11-30 18:39)
Jag tycker att det är snyggt:)

Men framför allt så gillar jag att dra omkring i brallor som hänger på höfterna själv, det är så grymt skönt.

Vet du var modet kommer ifrån? I amerikanska fängelser så är det förbjudet med skärp eftersom fångarna kan hänga sig i dem...
Åsa Norlander (2006-11-28 21:13)
Min dotter (3½) brukar påpeka för grannen (16) att kalsongerna syns! Av nån anledning hummar han bara och säger ja, just det. Då ropar dottern - men, dra upp byxorna då!!
Jag står bredvid och känner mig gammal...


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook