Barnsidan - Fritt fram för bigami?
Meny

Bloggar > Barnsidan > Fritt fram för bigami?

Fritt fram för bigami?

Publicerad: 2005-09-10
Nja, inte riktigt. Feministiskt Initiativ vill avskaffa äktenskapet men inte tillåta åtta hustrur...
Läser i SvD att Feministiskt Initaiativ ogillar såväl äktenskapet som partnerskapet. Det är för inskränkt! Moderna människor har fler samlevnadsformer och samlevnadsbalken borde därmed bli mycket mer flexibel. Se http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10497599.asp.

Det var som f-n tänker man och tuggar begrundande på frukostflingorna med näsan i tidningen...

Det här ger ju oanade perspektiv... Älskling!!hojtar man till zombien bakom andra delen av bladet. Vad sägs om att jag gifter in två snubbar till som tjänar mer kulor än du? Vore det inte guld va? Så kan vi tjacka det där sommarhuset som alla jobbiga rika typer alltid budar över oss på!

??????????????

Ja alltså... FI tycker att det är för inkokt att bara vara gift med en enda snubbe... Det räcker inte ens med att man är modern och ingår partnerskap med en annan kvinna alltså.... Man ska ha helt nya samlevnadsformer!!

Och Tiina säger att det inte är okej att en snubbe skaffar sig fler än en fru för det är liksom patriarkalt så det är inte okej va, så det måste ju bli jag som skaffar in fler herrar om vi nu ska få in mer stålar va???

Maken muttrar nåt om att han inte fattar att ingen märker att vi röker på på firmafesterna...

FI:s Tiina Rosenberg hävdar alltså på fullt allvar att "FI vill utforma ett modernt koncept som inte privilegierar och befordrar tvåsamhets- och heteronormen." "Till exempel om skilda föräldrar har inlett nya relationer, och alla tillsammans vill ta ekonomiskt ansvar för barnen."

Jaha?? Efter vad jag hört brukar problemet efter skilsmässan inte direkt vara att föräldrarna slåss om hur de ska få betala för barnet utan attt problemen mer är av typen "mitt gnidna ex vill inte pröjsa barnens gympaskor". Men jag antar att bråket på ett mirakulöst sätt skulle upphöra om föräldrar och nya partners ihop bildade nåt slags partnerskap...

Men det jag egentliogen är mest intresserad av är hur lagen skulle se ut som promotar "nya moderna samlevnadsformer givet att inte en man vill ha mer än X fruar/partners"

Skrivet av: annika60Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioåtta med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook