Barnsidan - En gång till
Meny

Bloggar > Barnsidan > En gång till

En gång till

Publicerad: 2005-07-07
Ytterligare en gång sitter jag som klistrad framför TV'n
Ytterligare en gång sitter jag som klistrad framför TV'n. Den här gången handlar det förstås som bomberna i London. Känslan jag hade när på CNN såg det andra planet krascha med WTC återupprepades när jag ser de blodiga ansiktena, de skakade vittnesmålen och de beslutsamma orden från världens mäktigaste män.

Jag har ingen analys eller ens en personlig åsikt om vem eller vad som kan ha orsakat detta raseri mot oskyldiga människor. Jag hade tänkt skriva en blogg om DNs ledare idag där man fastslår att könsmaktsordningen är feminismens och F!'s styrka men samtidigt dess svaghet eftersom teorin inte ens debatteras. Jag tycker DN beskriver nuläget bra så här: "Tveklöst är att vi lever i en värld där kvinnor generellt sett är mer begränsade i sina livsval än män. Och att det från politiskt håll gjorts alldeles för lite för att ändra på detta."

Men, vid dagens slut är ordet "matt" som får summera denna dag. Den 7/7 kommer tillsammans med 11/9 och 11/3 förknippas med en ondska och terror. Matt för att det trots alla mäktiga män i möten fortfarande finns så mycket ondska och frustration ute i världen.

God natt med er.

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtioåtta med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Tilia (2005-07-08 14:09)
Nej, det var bara i metoden de skulle ha låtit sig inspireras av mullorna. Deras mål tror jag är att sprida död och förintelse. Så brukar det vara med terrorister.
Barnsidan (2005-07-08 13:46)
men är al-Qaidas mål att missionera, sprida islam?
Tilia (2005-07-08 13:02)
En iranier jag känner gjorde en helt annan analys, ur iranskt perspektiv. Han ansåg att al-Qaida vuxit sig starkt efter fatwan mot Salman Rushdie. Enligt honom insåg Bin Laden och kompani vilka möjligheter det finns att attackera västvärlden när de sett hur långt Irans regim kunde nå med sitt hot mot Rushdie. Väst är mycket sårbarare än de insett.

Och detta skedde som vi alla vet före det senaste Irak-kriget. Min främsta invändning mot det senaste Irak-kriget är att det borde skett tidigare, Saddam skulle ha avsatts på en gång som Thatcher ville. Frågan är om det blivit mindre terrorism då?
Barnsidan (2005-07-08 12:27)
lösryckt citat "majoriteten av alla muslimer är inte terrorister, men majoriteten av alla terrorister är muslimer".

samtidigt tycker jag att man som supermakt/överordnad måste ta på sig mer ansvar för att analysera vad dessa handlingar betyder, vad de står för. de står knappast som ett uttryck för överläge eller mission, snarare frustration och vingklippt frihet.

jag är rätt övertygad om att det mesta som händer är en spegling av vad någon annan har gjort (för eller emot).
Tilia (2005-07-08 11:11)
Jag undrar om vi om tio år kommer att tala med nostalgi om den trygga värld vi levde i innan massterrorismen trappades upp... De muslimska terroristerna har många fler att rekrytera än t.ex. ETA och IRA som är mer begränsade.

På tunnelbanan i förmiddags gick det omkring poliskonstaplar och spanade i papperskorgarna. Det kan nog vara jobbigt att vara arab i London idag. Bra att Blair stoppade in en passus om att terroristerna utgör en liten, isolerad klick.

Usch för all skit som görs i Guds namn!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook