Barnsidan - Chocka mig Fredrik
Meny

Bloggar > Barnsidan > Chocka mig Fredrik

Chocka mig Fredrik

Publicerad: 2006-09-21
Jag är övertygad om att Alliansens politik är bra för Sverige och jobben, men jag kräver ändå nån slags udd, nåt som sticker ut.

Alltså, jag har försökt förstå den här nye stadsministern. Jag har bläddrat i Damernas Värld där alla partiledarna skulle få berätta om en okänd privat passion eller fanatiskt intresse. Fredrik Reinfeldt briljerar med att sing-songa som Magnus Uggla. Magnus Uggla och sällskapsspel är alltså herr Reinfeldts passion?

I alla de debatter och utfrågningar jag sett på TV inför valet har jag sett en kontrollerad man som aldrig brusar upp eller skulle komma på tanken att ge nån långfingret. Det blir sakligt och lugnt, knastertorrt.

Jag läser i DN att Fredde har sportat, hejar på Djurgården och är uppväxt i den trygga förorten Täby. Han har varit jätteduktig, ofta bäst, varit elevrådsordförande, fjälljägare och kursetta. Hans mamma trodde att han skulle bli en Carl-Henric Svanberg, hon såg tidigt ledartalangerna. Han har städnoja och har dessutom nyligen börjat trimma pösmagen och bullkinderna.

Man kan väl säga att Fredrik verkar vara en riktigt hyvens kille, ganska vanlig med fötterna tryggt jordade i "stan på landet". Lite besvärande kontrollerad och perfekt kanske, men det är nog egentligen en komplimang när det kommer från en slarvmaja som jag.

Jag är övertygad om att Alliansens politik är bra för Sverige och jobben, men jag kräver ändå nån slags udd, nåt som sticker ut. Någon som roar och inte bara levererar sakligheter och dubbelkollade siffror.

Ta jämställdhet på allvar. Se till att t.ex ha minst varannan damernas i regeringen. Chocka mig - sätt på dig genusglasögonen Fredrik.Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2006-09-21 23:16)
Fast det är kd och c som har störst andel män bland riksdagsledamöterna.
Mary Lou (2006-09-21 21:40)
Såg nån enkät där man frågade vilket teve-program partiledaren gillade bäst. Reinfeldts liknade mitt mest (tror han svarade Morden i Midsomer), en riktig svensson.

Men betr jämställdheten så stickar väl moderaterna ut med att vara minst jämställda. De hänvisar bara till kompetens och marknad och att allt löser sig av sig självt.
A O (2006-09-21 11:31)
Jag menade att min kusin har split-personality. Jag tycker att man är MYCKET modig om man anlitar henne som barnvakt;)
Barnsidan (2006-09-21 11:15)
nu fattar jag inte. har din kusin fått split-personality av att vara barnvakt hos Reinsfeldts? eller sticker man ut om man haft barnvakt?
A O (2006-09-21 11:07)
Ha, ha, min kusin har varit barnvakt hos dem, det tycker i alla fall jag sticker ut:) Min kusin har en air omkring sig som gör att man tror att hennes hypersnälla yta bara är en fasad och att motorsågsmassakern är nära!

I övrigt håller jag med om att det vore skoj med lite genustänk!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook