Barnsidan - Bacillofobi
Meny

Bloggar > Barnsidan > Bacillofobi

Bacillofobi

Publicerad: 2006-01-30
Rädslan för sjukdomar och allehanda smittor verkar sitta djupt i våra gener.

Rädslan för sjukdomar och allehanda smittor verkar sitta djupt i våra gener. Folk köper handsprit och antibakteriella diskmedel för hushållsbruk. De får panik när Sverker på Plus visar att det kan (ojojoj) fastna smuts och ja bakterier i gamla skärbrädor. Samtidigt är vi mer allergiska än nånsin, nya forskningsresultat visar att det kan bero på att vi har det för rent och bacillfritt runt ikring oss.

Jag tänker inte propagera för att barn på dagis inte ska tvätta händerna eller att man kan skita i att tvätta händerna efter toabesök, kycklingstyckning eller en dags shopping på stan. Självklart ska man tvätta händerna då och vid liknande tillfällen. Jag har också bacillskräck. Det är skitäckligt när man tänker att pruttlukt faktiskt innehåller organismer från en annan människas tarm och att nysningar sprider baciller och virus flera meter åt alla håll.

Men har det inte gått lite långt när man avråder folk att skaka hand? - Om folk inte envisades med att skaka hand skulle vi hålla oss friskare, konstaterar epidemiologen Yvonne Andersson på Smittskyddsinstitutet. 

Är det inte lite överdrivet när veckans samtalsämne i radion blir huruvida det är ok att fila och peta naglarna på tunnelbanan eller på bussar? "Det är ju äckligt - det där under naglarna." sa en av rösterna med äkta äckel i rösten. Det där. Ja usch.

Människor är rätt äckliga överhuvudtaget. Tänk bara på alla kliande hårbottnar, allt plack mellan folks tänder, alla flytningar, alla klippta tånaglar och allt bortrakat hår. Det är ju äckligt! Tänk på det nästa gång du interagerar med en annan människa.Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofyra med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook