Barnsidan - Äntligen fredag
Meny


Äntligen fredag

Publicerad: 2005-10-14
En lång vecka går mot sitt slut och jag längtar redan efter måndag.

En lång vecka går mot sitt slut och jag längtar redan efter måndag. Min son har nefrit (inflammation i njurarna) och har varit beordrad vila i två veckor nu. Jag har vanligtvis ingenting emot att vabba, klart man vill ta hand om och vyssja, hälla upp blåbärssoppa och badda febriga pannor på sina små telingar. Klart att man kan offra både sig själv, jobbmöten och viktiga ärenden för dem. Men det är en klar fördel om barnet verkligen är sjukt. Han är allt annat än sjuk, ingen feber, inget ont och helt symptomfri.

Det har varit en plåga för oss alla.

Storasyster är som ett argt litet åskmoln och grymt avundsjuk på att brorsan får äta Happy Meals och glo på barnkanalen hela dagarna. Han är å sin sida inte heller så nöjd med tillvaron utan saknar kompisar och att dra på sig galonisar för att kolla på flugsvampar i skogen. Och som ni förstår är det omöjligt att vabba och jobba heltid - även om man har kontoret hemma eller på fickan. Jag är rätt stresstålig, men min hjärna kokar när jag måste tänka samtidigt som en uttråkad treåring klänger på mig och kräver att jag ska bygga tågbana.

Jag klarar inte split vision längre, rutiner är lyx. Därför ser jag fram emot måndag.

Videobandet med Molly Mus knastrar oroväckande - måste gå!


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2005-10-14 16:09)
nej , inte happy meal varje dag. men i storasysters verklighet ter det sig säkert så...

vet inte om jag verkligen tycker att hon är "förloraren" här och ska "belönas". men det är ju rätt uppenbart att hon behöver massa extra tid nu - och det ska bli skönt att ge henne det nu när det inte råder undantagstillstånd här längre.

på de här två veckorna har jag verkligen fått en föraning om hur mycket skuld gentemot de friska syskonen ett sjukt barn kan ge sina föräldrar.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook