Barnsidan - Ännu en "Ulvskogare"
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Ännu en "Ulvskogare"

Ännu en "Ulvskogare"

Publicerad: 2005-02-11
Statsrådet Marita Ulvskog har minsann gjort det igen!
Riksdagens dramadrottning Marita Ulvskog står på scen igen. Socialdemokraterna säger upp sina försäkringar i Länsförsäkringar sedan vd råkat undslippa sig att han önskar en borgerlig valseger i nästa val. Detta anser Ulvskog är "ett exceptionellt uttalande" som gör att socialdemokraterna "inte känner sig välkomna" i Länsförsäkringar. Se http://www.svd.se/dynamiskt/naringsliv/did_9109325.asp

Kära nån då!
Själv var jag en gång i tiden med i en illuster förening vars syfte påstods var att ta tillvara mina rättigheter som arbetstagare. Det gjorde föreningen genom att ge generösa bidrag (av bland annat mina medlemsavgifter) till socialdemokratiska partiet.

En mig närstående är också med i en ganska stor förening, vars syfte också påstås vara att ta tillvara hans rättigheter som arbetstagare. Föreningen brukar t ex ha en årlig långbänk på något drygt halvår. Den kallas löneförhandling och ska ha klar solidaritetsprofil. Det brukar lyckas. Alla får lika lite påökt. Sexmånaderstjafset brukar till slut ge ett par hundra spänn i lönekuvertet och så den femöring till ännu en obligatorisk kollektivförsäkring, som de tjafsade om.

Jag brukar fråga om han inte kan be sina fackpampar ge kollektivet den där femöringen på lönen i stället så kan han som medlem själv köpa sina försäkringar, men det är helt fel fråga i hans förening har jag förstått. Sådant som att se om sina försäkringar kan inte medlemmarna betros med själva. Och jo, jag tror alla medlemmar faktiskt ÄR vuxna.

Den här föreningen har ytterligare en aktivitet på agendan: Upphandling av storskaliga reklamkampanjer (för medlemmarnas pengar) i vilka föreningen kampanjar för en socialdemokratisk valseger.

Ni har säkert sett dem i valtider: alla maffiga skyltar, gärna med idolbilder på extra bra socialdemokrater och käcka meddelanden om hur fasansfullt det vore för nationen, kommunen och landstinget om några andra än dessa blida individer sattes att styra landet.

Nu är jag inte längre med i den knallröda föreningen och min nuvarande förening för arbetstagarnas rättigheter är nog bara lite lätt rosa. Sist jag hade något med den att göra kämpade den för att få mig uppsagd enligt de sk Turordningsreglerna, vilka då alltså innebär att föreningen använder pengarna jag betalar in till att bekämpa mig...

Så kanske är det dags för oss att följa Maritas exempel: Tala om att vi inte känner oss välkomna i våra fackföreningar efter deras "exceptionella uttalanden".

Skrivet av: annika60Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femton med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
annika60 (2005-02-11 18:48)
Både Ensgström och Ulvskog... Hmmm, låter inte som om jag ens vill höra resultatet av den utredningen...
JAg tycker också det är helt fascinerande att partiet låter MU hållas...
Christopher (2005-02-11 18:21)
Ulvskog upphör aldrig att förvåna. Jag är faktiskt förvånad över att (s) inte själva inser att hon skadar partiet. Eller inser/anser de inte det?
Värt att känna till i sammanhanget: En av ledamöterna i den författningsutredning som leds av Lars Engqvist är just Marita Ulvskog. Bådar inte gott...


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook