Barnsidan - Alibikänsla
Meny

Bloggar > Barnsidan > Alibikänsla

Alibikänsla

Publicerad: 2005-04-15
Feministiskt Initiativ ger mig alibikänsla...
När jag första gången studerade gruppen som startat Feministiskt Initiativ (FI) fick jag känslan av att initiativtagarna plockat folk som ska kunna vara alibin för att man visst jobbar med alla. De har ju till och med lyckats få in en folkpartist på sluttampen av den långa listan på styrelseledamöter och då får jag *verkligen* alibikänsla.... "Titta här!" Det här är minsann ingen rödgrön rörelse som man kan tro när man får syn på Gudrun..."

FI:s plattform ger en hyggligt bra sammanfattning av problemställningarna, men jag tycker det är rätt tunt att starta en rörelse "för att det äntligen ska hända något" - och sedan inte presentera ett enda konkret exempel på själva implementationen:

VAD är det alltså som ska hända?

HUR tänker den här rörelsen bekämpa kvinnans underordning?

HUR tänker rörelsen ta itu med exvis problemet låga löner i kvinnodominerade branscher? Just det blir en verklig värdemätare på hur rörelsen står politiskt. Blir det kamp sida vid sida med Kommunal med nya pigga storstrejker för ett par kronor till?

Eller blir det mer åt Eva Fernvall-hållet med stöd för konkurrensutsättning av vården?

Det lät ju onekligen illavarslande när Tiina tyckte att man kunde ta av de rika, t ex Skandiadirektörerna för att höja lönerna för kvinnorna i vården... Jag ser framför mig expropriationspatrullerna som stormar von Ankas kassavalv, rafsar ihop några säckar guldpengar och delar ut dem bland jublande massor på sjukhusen...

Jag kallar mig fortfarande glatt och tjurskalligt för feminist, men är måhända barnslig men det finns inte på världskartan att jag någonsin blir medlem i samma förening som Gudrun Schyman... Jag vill inte på minsta sätt riskera att någon tror att jag tycker hon är någon jag kan tänka mig att rösta på...

Och tyvärr tror jag inte jag är ensam. Gudrun är en stenklar belastning för en feministisk rörelse. Poppis hos vänstern, säkert, men vill rörelsen locka väljare någon annastans ifrån tror jag den mår bättre utan Gudrun i ledningen...

Skrivet av: annika60Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofyra med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
annika60 (2005-04-15 23:42)
Miljöpartikänsla... Språkrör typ alltså? Sånt ger mig eksem...
Barnsidan (2005-04-15 22:06)
men vad jag förstått så har Schyman inte sagt att hon _ska_ vara partiledare. De vill inte ha EN central figur och om man kollar på deras sajt så verkar det lite som att de letar efter en permanent ledning... (jag kanske övertolkar)

"När vi ska ta ställning till om vi är tillräckligt många för att ställa upp i valet 2006, vilket vi räknar med att göra i september, ska vi också välja en styrelse som representerar medlemmarna i föreningen." (feministisktinitiativ.se)
Christopher (2005-04-15 16:17)
Alibi var ordet. På en direkt fråga svarade ju Linde att hon senast röstade på (v). Tiina Rosenberg är ju tillräckligt övertygad kommunist för att frivilligt ha farit till östtyskland för att studera. Självklart är det en rörelse långt ut på vänsterkanten. De kanske kommer in i riksdagen t.o.m. men det finns fler belastningar. Schyman är bara den mest kända.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook