Barnsidan - Min kropp är i chock och min knopp slutar inte snurra
Meny

Bloggar > Barnsidan > Min kropp är i chock och min knopp slutar inte snurra

Min kropp är i chock och min knopp slutar inte snurra

Publicerad: 2005-09-05
Nej, det är inget övernaturligt eller trickfilmat. Jag har bara börjat jobba!
Oj, oj, oj vilken resa! Visst har jag klagat, surat och gnällt över den sista tiden som föräldraledig men att den andra sidan, yrkeslivet, bjöd på så intensiva upplevelser hade jag förträngt.

Bara det att gå från ett tiotal identiska tvåordsmeningar dagarna runt på repeat till att kommunicera, eller åtminstone göra tappra försök till kommunikation, med dussinet hormonstinna tonåringar är en svettig övning.

Socialt sett arbetstränar jag dessutom just nu, vilket är en rejäl påfrestning för jaget. 20 månader hemma har gjort mig halvt folkskygg och ett proppat personalrum med pratsamma och präktiga pedagoger så långt ögar når kan ju göra vem som helst skrämd. Jag tycker surret, kaffedoften och matstanken från mikrovågsugnarna saknar charm överhuvudtaget. Vad är det för fel på att ensam ta sin fika på toa?

Hjärnan snurrar med en sån fart runt i huvudet att inte ens Max von Sydow skulle kunna få den att stanna. Det är oerhört ovant att hålla så mycket information i huvudet, särskilt en längre tid som fem minuter! Jag har bara en krok i mitt hjärnkapprum just nu. Den är blå, prydd med en bil och namnet Hannes. Den komihåg-kroken är dessutom anpassad för korta upplysningar som:

"Köp blöjor", "akta bilen" och "mamma sover"!

"Pedagogisk och didaktisk utvecklingsplan för gymnasiets individuella program" är lika svårt att uttala och memorera som "packa pappas kappsäck" eller snarare "sex laxar i en laxask".

Om jag sammanfattar mitt dygn så somnar jag strax efter nio, vaknar strax före sex och innan jag går och lägger mig igen vänds världen upp och ner ett par tre gånger och förhoppningsvis har jag kommit ihåg att hämta Hannes hos dagmamman där emellan.

Skrämmande, utmattande, fascinerande och förbaskat kul är det i allafall att jobba!

Skrivet av: Anneli Karlsson
Mälardalsbo med kreativ hjärna som lätt blir uttråkad. Älskar det skriva ordet, och att skriva det! Tycker att humor är förlösande, men kan ibland bli för ironisk, måste passa mig! Mamma till busfrö född i slutet av 2003. Gillar skarpt mode, inredning, matlagning och allsköns skapande.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet arton med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2005-09-06 09:13)
haha, träffande skrivet.

Jag har nog egentligen hela tiden tyckt att det är rätt skönt att ha jobbtid. Inte bara för jobbet är kul men för att hjärnan kan jobba enkeltrådat - rena semestern!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook