Barnsidan - Möt de som skriver i bloggen
Meny

Barnsidan > Möt de som skriver i bloggen

Möt de som skriver i bloggen

Publicerad: 2004-09-28
En blog, vad är det? Vem skriver i en sån? Fler frågor och svar finns här.

Numer behövs inte ordet blog förklaras. Det är på var mans och kvinnas läppar. En del säger att bloggen är död!

Vanligtvis är det alltså en person som skriver i bloggen, men för mig är det viktigt att det händer saker på sajten hela tiden och då tror jag att det kan vara bra att dela ansvaret/bördan för att hålla bloggen uppdaterad. Vissa kommer säkert att hävda att en blog måste ha en röd tråd eller en politisk agenda. Kanske, men en sån blog kan aldrig blir rolig för alla att läsa? Jag tror att det kan bli en intressant blandning på ämnena om man blandar lite olika människor. De enda ramar för bloggen är att jag väljer ut personer jag gillar att läsa, och de i sin tur sätter sina ramar.

Såå, vilka är de där hemliga bloggarna nu då?

Här är de som de själva vill presentera sig:

Mia

30+, bor i den ljuvliga förorten Vallentuna norr om Stockholm. Skriver om feminism, jämställdhet, böcker, familjeliv, media och andra bloggare. Jag har två underbara barn som jag ständigt tjatar på. Oftast om städning och tandborstning, men också om att det inte finns något som heter "killfärger" och "tjejfärger". Blir trött på att läsa mig själv ibland.

Annelie/Dolph
Tjej i 30 + kategorin ;) Bor och lever just för tillfället i Nynäshamn, där jag snudd på är uppväxt. Men nu har jag o familjen kommit fram till att vi kanske ska vidga våra vyer. Vi tittar just nu på nya boenden mellan Nynäs-Kista trakten. För mig som SKÄRGÅRDStjej är detta ett stort steg, men skärgården finns ju kvar, jag har mina rötter här. I min bekantskapskrets är jag nog rätt känd för att vara tjejen som inte kan vara tyst :) Som för det mesta har ett leende på läpparna. Hittat ett nytt citat jag gillar "Jag vill inte passa in - jag vill passa på!"Cecilia Frode Jag gillar att skriva, debattera , men vill gärna skriva om det som dyker upp. Har lite svårare för att få ett ämne att bara skriva om ;) Arbetar ... Gör jag inte just nu i min fas i livet, är hemma efter en tuff vår med en tuff kommande höst. Har många åsikter om sjukvården

Anneli/Nanne
Realistförälder från Mälardalen, vilket för mig betyder att jag älskar min son över allt annat, men han har inte helt tagit över mitt liv och mina dagar. Jag är fortfarande värd att satsas på, med jämna mellanrum! Räknesnurran har för övrigt stannat på strax över 30. Är som besatt av hantverk och just nu med fokusering på smycken och gratulationskort. Intresset är dock inte beständigt utan skiftar lika ofta som mitt humör. Arbetar som speciallärare på gymnasiets Individuella program och trivs ypperligt. Brinner för elever som inte matchar mallen och förbluffas ständeligen över den styrka många av dessa ungdomar visar trots motgångar och hinder som möter dom. Baksidan är då den växande massa elever som möter oss år efter år, med förlorade förhoppningar om framtiden och tillintetgjorda självkänslor, för att inte tala om bristande kunskaper. Andra intressen är, just nu, trädgårdsarbete, shopping, matlagning med tillhörande Cabernet sauvignon och Tomas Wij Andersson.

Ysh
Medelålders teknikdåre med fotografi som extra intresse. Vardagsfeminist på så sätt att jag nöjer mig med att gräva där jag står. Sprungen ur arbetarklassen och står politiskt någonstans strax till vänster om mitten. Jag har två döttrar, en vuxen och en tonåring samt en son som borde vara 14 år men som bara blev 12. Är sambo med Mannen som också är alla barnens far. Läser för närvarande på högskolan med skulle ärligt sagt hellre jobba med något som inte kräver så mycket hjärngympa för jag känner mig rätt utbränd. Vill dock inte gå hemma och dega ihop samt bli ansvarig för alla tråkiga hushållssysslor på köpet. Jag gillar humor, skriver massor av texter som jag inte vet vart jag ska göra av och har svårt med folk som saknar självdistans. Mitt måtto är och har alltid varit: Kör hårt och öka hela tiden... Och så har jag tidvis svårt att fatta mig kort :P

Dessa har skrivit i bloggen förut:

Christopher
Klar icke-feminist (eftersom detta luddiga begrepp för mig är synonymt med Gudrun Schyman och Margareta Winberg). Jag skriver gärna om politik och står klart till höger, m-kd-fp. Mest m. Liksom Ullet har jag handikappade barn, två autistiska killar. Annars fascineras jag lätt av teknik som den ingenjör jag är och är också intresserad av historia.

Allis
Medelålders radikalfeminist med världens bästa jobb, jag bedriver preventiva projekt i skolorna. Jag påbörjade min vuxenbana på Juridicum i Uppsala och hade allt klart för mig som tjugoåring. Ingenting blev som jag trodde det skulle bli. Fru, feta katter, diverse hemslöjd och ett kommande barn ingår i det skånska paketet som blivit mitt liv. Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra när jag blir stor mer än att det är rätt spännande att hitta på nya saker.

ES
Inflyttad till Stockholm sedan 7 år. Gift med en fantastisk man. Har ett arbete som är roligt och utmanade (precis som i platsannonserna...) fast är föräldrarledig just nu. En unge av varje sort; en blåögd på 4 år och en brunögd född i september. Feminist. AP. Funderare och ivrig debattör av allt möjligt... :-)

Annika60
Feminist eftersom jag vägrar låta Gudrun S lägga vantarna på det begreppet. Står politiskt någonstans mellan fp och m och är intresserad av det mesta som rör sig mellan existentiella frågor och teknik. Monumentalt ointresserad av dokusåpor. Fyra barn varav tre skolbarn i livet. Äldsta barnet som dog nio år gammalt hade flerfunktionshinder.

Ullet
Jag är en trettiosexårig kvinna som lever i ett mindre samhälle i Västerbotten. Det viktigaste för mig är att lära mig se det lilla i det stora, finna frid i livet och att växa som människa. Har två barn varav ett är multihandikappat och det formar mig mycket. Orättvisor, krokodiler, barnmisshandel, spindlar och ignorans med medföljande idioti gör mig galen, annars uppskattar jag det mesta i livet på ett närmast barnsligt naivt sätt! Bloggen presenteras månadsvis i en lista där man sedan kan gå in på detaljnivå och läsa enskilda dagars insändare/inlägg. I varje insändare kommer man också hitta möjlighet att diskutera ämnet eller händelsen vidare. Månadens blog


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
MightyMAC (2006-01-12 08:58)
Hej där. Intressant med en så bred värderingsgrund bland bloggarna. Synd bara att gängets enda manliga bloggare så tydligt tar avstånd från begreppet feminist. Om man har svårt att finna sin hemvist i den gängse tolkningen av feministbegreppet tycker jag att man bör jobba för att förändra definitionen!

Behöver ni nytt blod någon gång finns jag alltid att tillgå!

mvh / http://farsanbaloo.blogspot.com


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook