![]() Toppengoda biffar som går hem både hos vuxna och barn. Ett utmärkt exempel på att vegetarisk mat visst får att servera med "traditionella" tillbehör, eller för den delen på att den INTE behöver smaka som kött ;) (tänker då på vegetariska korvar med mera som smakar sämre varmkorv) |
![]() |
Nedtecknat av: Erika Åberg
Svampbiffar 200 g färsk svamp (t ex champinjoner och trattkantareller) 2 st medelstora, kokta potatisar 1/2 gul lök 2 msk ströbröd 1 ägg salt, peppar matfett till stekning ev. sesamfrön Fräs löken i matfett och mal, eller finhacka, svampen. Mosa eller pressa den kalla potatisen. ¨ Blanda den frästa löken med svampen och tillsätt ägg, ströbröd och potatis. Smaka av blandningen med salt och peppar. Forma färsen till biffar eller "bullar" och vänd dem eventuellt i sesamfrön innan du steker dem. |
![]() ![]() ![]() Inlagd: 2004-05-28 Uppdaterad: 2013-07-08 Publicerad: 2004-05-29 Receptet har visats (för medlemmar): 7622 gånger |