Barnsidan - Julklappstips
Meny

Tips efter tema > Julklappstips

Julklappstips

Publicerad: 2017-11-08

Varje år i november brukar Årets Julklapp koras, föregående år har tex robotdammsugaren, VR-glasögonen och spikmattan utsetts. För 2017 finns ännu ingen årets julklapp utsedd, den 21/11 får vi svaret. Sedan ett par år har även appen Veckopengen publicerat listor på vad barnen önskar sig mest. Några listor från Veckopengen har inte heller kommit än, men här kommer några saker jag spanat in inför julen 2017.


Julklappar 2017

Udda och roliga julklappar

Här är en lista med speciella, udda och tokiga julklappar som mycket väl kan bli den där julklappen som blir extra minnesvärd.

Tvättbar Doodle-väska som kan målas

Cool julklapp för alla barn som gillar ett rita: en tvättbar Doodle väska. Rita helt enkelt på väskan. När du tröttnat på bilden är det bara att slänga väskan i tvättmaskinen och börja om. Dessutom ingår 10 textilpennor!

Läs mer och köp

Skidmasker med roliga djurmotiv

Under kalla dagar i pulka- eller skidbacken är det viktigt att ha vind-, kyla- och UV-skydd. Ännu bättre blir det så klart om de dessutom har skepnaden av ett djur. :)

Läs mer och köp

Pappersjojo

En klassiker som uppskattas av både stora och små. Jojon mäter ca 40cm i utsträckt läge.

Läs mer och köp

Sängkläder med bollhav

Vem har inte drömt om att sova i bollhavet. Med de här sängkläderna kan du göra det! Sängkläderna är tillverkade i skön högkvalitativ 100% percalebommul och har måtten 135 x 200 cm.

Läs mer och köp

Emoji - Nyckelring

En emoji säger mer än tusen ord! Så varför inte hänga någon av dessa coola symboler på nyckelknippan? En perfekt julklapp för alla som ogärna lägger ifrån sig sin smartphone.

Läs mer och köp

Dekorationsdjur för cykelstyret

Förvandla cykeln till en drake, enhörning eller åsna! Med dessa dekorationshuvuden på cykelstyret och med en gnutta fantasi kommer denna julklapp att förundra och få alla att längta till cykelsäsongen.

Läs mer och köp

Paraply Rymdis

Ett jättefint paraply i trä där handtaget är i form av en liten rymdis. Ett vackert parasoll i nylon med grafiska mönster och rymdmotiv. Ingela Arrhenius är känd för sina retro-inspirerade illustrationer. (finns också andra motiv)

Läs mer och köp

Magic Snake

En klassiker som har inspirerats av Rubiks kub. Vrid den och se hur fantastiska figurer tar form.

Läs mer och köp

Twistizz - snurrpussel

Praktiskt stående träpussel där man snurrar de olika delarna tills de passar.. eller inte, det blir roligt ändå! :) Träknoppen högst upp håller fast klossarna så de inte går att ta av och försvinner.

Läs mer och köp

Déglingos Original - Bogos

Déglingos mjuka leksaker och gosedjur är tokiga, roliga och annorlunda! Finns i många varianter! Varje leksak är tillverkad av många olika tyger och texturer för att ge en unik och spännande känsla.

Läs mer och köp

Star Wars - Må kraften vara med dig

Just innan jul har Star Wars: The Last Jedi biopremiär. The Last Jedi tar vid där The Force Awakens och jag tror Star Wars kommer vara hett inför julen, här är lite utvalda saker:

Ryggsäck Star Wars från Lego

Denna Star Wars ryggsäck är perfekt för att transportera dina barns skolmaterial, snacks, böcker, luncher och läxor. Ryggsäcken har en stor dragkedja och justerbara axelband.

Läs mer och köp

Mitt fantastiska bildlexikon över Star Wars

En perfekt första bok för alla små fans som just kastat sig ut på ett livslångt Star Wars-äventyr. Mitt fantastiska bildlexikon över Star Wars är det första Star Wars-lexikonet på svenska som riktar sig direkt till barn.

Läs mer och köp

Star-Wars: Mys-Yoda

Känner du ett Star Wars-fan som behöver lite extra mys? Då passar den lille gröne yodan perfekt som julklapp eller present.

Läs mer och köp

3D-Metallbyggsats Star Wars

Denna byggsats i metall kommer fängsla unga och vuxna Star Wars-fans. Välj mellan Millennium Falcon, R2-D2 eller en Imperial AT-AT. För montering behövs inget lim, inga redskap och inga trä- eller plastkomponenter.

Läs mer och köp

Star Wars, Pysselbok med masker & brädspel

En mycket spännande pysselbok fullpackad med fantastiska pyssel! Boken har masker, brädspel och annat kul - allt med Star Wars-tema.

Läs mer och köp

Star Wars Lampa i 3 varianter

Härliga lampor i Star Wars-tema. Finns i tre utföranden: som Darth Vader, Yoda eller en Stormtrooper. Lamporna är officiell licensierade och ger i från sig ett lugnt vitt ljus från LED-glödlampor.

Läs mer och köp

Slajm

De flesta med barn låg- och mellanstedieåldern har nog blivit varse vilken trend Slajm blivit. Slajm (slime) är egentligen inte alls någon ny grej, utan har funnits sedan 1976! De första burkarna innehöll Slajm som var grön, men genom åren har det funnit varianter med Masters of the Universe, Teenage Mutant Ninja Turtles och slime med läbbiga insekter och maskar (i plast!).

Här är några varianter som gäller nu:

Slimefabriken

Gör fantastiska kletiga, slemmiga experiment. Det här är labblådan med det lilla extra. 17 tokiga och roliga experiment och lekar. Från 8 år.

Läs mer och köp

Butter slime

Formbart, töjbart, lättviktigt, poröst, kladdfritt och, enligt oss här på kontoret, alldeles oemotståndlig - det är Butter Slime Supreme!

Läs mer och köp

Fluffy Slime / Foam Slime

en fluffigare variant av slime, med små bitar i, så har du något som kallas “foam” eller "fluffy slime"! Foamen är formbar och går att skapa olika figurer med - men fungerar även som stressboll.

Läs mer och köp

Genomskinligt slime

Slimet passar utmärkt för lek, kläm och känn. Utöver att det är oerhört tillfredsställande att bara titta på så har det flera pedagogiska och lugnande egenskaper då det även fungerar som en stressmotverkande leksak.

Läs mer och köp

Jag vet inte hur många klipp med folk som testar göra sin egen slajm som min tioåring sett på i år. Vad som kan vara bra att veta är många av de här experimenten ska man inte låta sina barn testa på själva, läs mer här om varningen från Kemikalieinspektionen.

Böcker är alltid rätt

Här är ett par tips på ett par riktiga klassiker som håller än:

Valdemar i världshavet av Lennart Eng

I världshavet bor många spännande fiskar och djur, både pyttesmå och jättestora. Störst av alla är valen Valdemar, som ändå kan känna sig liten ibland i det stora blå. Nominerad till Augustpriset 2003 för bästa svenska barn- och ungdomsbok.

Läs mer och köp

Gittan och gråvargarna av Pija Lindenbaum

Gittan tappar bort dagis men hittar gråvargarna. Vargarna blir hennes vänner och magiska saker händer. Boken vann Augustpriset för bästa barnbok 2000.

Läs mer och köp

Här kommer brandbilen (Halvan) av Arne Norlin

När Halvan leker brandman blir leken på riktigt. Larmet går på brandstationen och Halvan rycker ut med sin brandbil. Vi får veta allt som händer under brandmännens spännande vardag!

Läs mer och köp

Historien om Någon av Åke Löfgren

Vem är Någon som gjort en våt fläck på golvet och som stjälpt ut mjölken i skafferiet? Vi följer en röd ulltråd som försvinner genom köket och upp i övervåningen, upp på vinden in i ett skåp … Vem är det som gömmer sig därinne?

Läs mer och köp

Nicke Nyfiken får ett jobb av H.A Rey

Nicke rymmer från djurparken. Han skaffar sig ett jobb som fönsterputsare. Men det går illa och han hamnar på sjukhus. Då kommer Nickes vän, mannen med den gula hatten. Han vill ge Nicke ett nytt jobb - som filmstjärna!

Läs mer och köp

Gruffalon av Julia Donaldson

Gruffalon är en riktig favorit hos många barn och något av en modern klassiker. Härliga bilder av Axel Scheffler och en underbar text av Julia Donaldson med översättning av Lennart Hellsing.

Läs mer och köp

Adlibris har just nu en kampanj där man får köpa två barnböcker för 99kr

Fyll gärna på med egna tips på julklappar till dina och andras barn. Använd kommentarsfältet nedan.

GOD JUL! :)


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fjorton med siffror i fältet här