En efterlängtad klassiker i helt ny tappning. 96 välfyllda sidor med baskunskap och aha-upplevelser, en riktigt allmänbildande bok för hela familjen!
Lyft på flikarna och titta efter hur saker (t.ex. rulltrappan, brandsläckare, brödrost, cykelväxlar mm) fungerar - från vardagsuppfinningar till stora maskiner.
av Denise Chauvel
Första nyfikenboken är en rolig och fullmatad bok med massor av spännande fakta och skojiga bilder. En äkta guldgruva för små vetgiriga barn.
Boken för dig som vill veta och förstå allt omkring dig. Mer än 200 frågor får svar i "Stora hurdåboken".
Morfars fantasifulla förklaringar till hur mekanik funkar gör vandringen genom stan magisk för Myriam! Myllerbilder med pilliga detaljer som fängslar ā la Richard Scarry.
I Funkar det? hittar du berättelser om oförvägna människor som t.ex. Leonardo da Vinci som skissade på uppfinningar som inte gick att förverkliga förrän många år senare. Här finns också massor av exempel på uppfinningar, både lyckade och mindre lyckade.
I den här boken får du titta närmare på de spännande lösningarna bakom allt det du gör i vardagen. Ta ett steg rakt in i lampan, toan, pekskärmen, 3d-skrivaren - och flera apparater och maskiner. Där väntar många överraskningar!
Boken förklarar på ett pedagogiskt sätt vad som försiggår inuti en dator - vad som får den att göra det den gör - och kan dessutom användas som en första guide till att lära sig att skapa egen kod.
Här får du på ett lekfullt sätt lära dig allt om nätets historia och hur tekniken bakom fungerar. Ta en titt inne i en fiberkabelfabrik, lär dig hur ARPANET blev WWW, klura ut vad ett IP-nummer är och häng på ettor och nollor på sin väg genom kablar och som trådlösa signaler.
Man utgår från programmeringsspråket, Scratch, som skapats av MIT och är gratis att använda. I bokens tre projekt får vi lära oss att skapa egen musik, koda ett spökspel och inte minst att programmera ett tjuvlarm! Det är lätt att hänga med i instruktionerna, det är kreativt och framför allt är det väldigt roligt!
Boken innehåller spännande avsnitt där man får följa med på vägarna, i luften, på havet, på järnvägen, i garaget och i rymden. Här får barnen lära sig nya ord på olika typer av fordon men också se hur ett flygplan är uppbyggt eller hur en tunnelbana ser ut.
Rejäl och slitstark faktabok för alla som vill veta mer om flygmaskiner, flygresor och rymdraketer.
Fakta presenteras på flera sätt: genom illustrationer och flikar som ger bättre förståelse, genom övergripande texter och mer detaljerade texter med mindre textstorlek för den nyfikne. Boken är formad för högläsning då barn i 4-5 års åldern frågar flest frågor.
Lättläst fakta om spännande lastbilar och märkvärdiga maskiner. Läs om monstertruckar, långtradare, fordonståg och bärgningsbilar, hjullastare, robottruckar, grävare och dumprar.
Kika in i bilar är en utmärkt bok för den som är nyfiken på bilar och andra spännande fordon. Boken har över 60 små luckor - ofta är det flera lager med luckor - som man öppnar för att riktigt kunna kika in och upptäcka olika spännande fakta och se vad som ryms under motorhuven.
I samma serie som Kika in på flygplatsen samt Kika in i tåg
Lyft på flikarna och ta reda på hur tåg fungerar, vad de används till och var i världen de rullar fram. En spännande bok för alla nyfikna barn!
I samma serie som Kika in på flygplatsen samt Kika in i bilar
Öppna luckorna och utforska flygplatsen. Här finns alltid folk som jobbar och folk som är på väg bort ... eller hem.
I samma serie som Kika in i tåg samt Kika in i bilar
En stilsäker och härlig pekbok för de allra yngsta
av Georg Johansson och Jens Ahlbom
Ingen samling med böcker om bilar, båtar och flygplan är komplett utan Mulle Meck. I denna bok får du två böcker i en!