Barnsidan - När dottern fick sina första idoler.
Meny

Inblick > När dottern fick sina första idoler.

När dottern fick sina första idoler.

Publicerad: 2004-06-14
Ja det satt långt inne, men sommaren 2003 så fick min äldsta dotter sina första idoler.
Jag kommer ihåg att jag var 4-5 år när jag fick min första idol, Lasse Berghagen, det var låtar som Teddybjörnen och Jennie Jennie som fastnade i huvet på mig. Jag älskade Lasse och hans sånger, kan fortfarande längta till sommaren och lite Lasse. :D Tycker att svensk sommar måste innehålla lite Lasse iaf.

Jag fick sen andra idoler, Abba var de allra största även om Boppers kom tätt efter, jaaaaa jag vet hur coolt var det att ha Boppers som idoler? Man skulle gilla Gyllene Tider, Noice och gänget, men det är grupper som aldrig tilltalat mig inte ens på äldre dar. :D Min hjälte på TV var Zeb, mannen med det fårade ansiktet och potatisnäsan och som hela tiden stred för det som var rätt.

Nu har jag en dotter som är 12 år och hon fick sina första idoler så "sent" som förra året, ja jag tycker det är sent, innan så kunde man sitta med henne och titta på TV och säga kolla vad snygg han är om karlar som Brad Pitt, George Clooney och värre snyggingar. Hon sa bara nääää fy de är inte snygga och så fortsatte hon med att gosa med sina Digimon och Pokémonfigurer. :S Men så kom den stora vändningen förra sommaren, den 3:e juli närmare bestämt. Då fick jag två biljetter till GES konsert på Sofiero i Helsingborg. Jag ringde runt till alla jag kände och hörde om någon ville följa med, kände inte helt för att åka själv, men de flesta skulle göra annat den dagen, det var ju inte så många dagar kvar och mitt i veckan. Då tog jag chansen och frågade dottern om hon ville följa med. Visst, sa hon, det kan nog bli skoj.

Så glad i hågen så drog jag med henne, ett par dagar innan så hade vi sett dom på TV när de var med på Allsång på Skansen så nu var även dottern förhoppningsfull. Vi blev tyvärr inte så trevligt bemötta av vädergudarna, det ösregnade nästan hela dagen och även under hela konserten, men vi brydde oss inte så mycket om det.


Vi kom in till Helsingborg och gick till "Sub" för att äta en god macka och dricka läska. :D Marre verkade lite skeptisk mot vad som skulle hända under kvällen, visst hon tyckte det var skoj att vara ute med mamma, men hon visste ju egentligen inte vad GES är för några, hon kände bara till två låtar. Men vi åker iaf upp till Sofiero och kommer dit när de repar och då börjar hon digga.
När de väl öppnar grindarna så rusar hon in för att fixa bra platser åt oss, längst fram blir det. :D Ja ha mamma offrar sig att såt längst fram som en tonåring, vad gör man inte för sina barn?? ;)
Nu börjar en lååååååååååååång väntan, vi släpps in klockan 18.00, allt börjar klockan 20.00 med Jamie Meyer, hmm dottern var inte alls så impad av honom, inte mamma heller. Under hela tiden då vi väntar är det kanonfint väder, så man börjar ju hoppas att det blir en kanon fin kväll, men tyvärr så kom regnet tillbaka samma stund som GES kom ut på scenen.


När de äntligen kommer ut på scenen så blir mamma galen och Marre får stora ögon, hon kan sen inte slita blicken från dessa karlar, hon sjunger med så gott hon kan i alla låtar, hon märker helt plötsligt inte att det regnar och hon är helt såld.
När de låtar som hon kan spelas så tar hon i för kung och fosterland och man ser på henne hur himla kul hon tycker detta är.
Både jag och Marre njuter av en regning men otroligt rolig kväll med GES, de spelar bra musik är granna att titta på och vilka röster det är att lyssna till.

Marre frågar mig sen vid 22.45 när bussen går, NU säger jag! Vi får rusa till bussen och missar därmed sista 30 minuterna av konserten, vilket grämer oss än idag. :D Jag är helt hes, Marre har klappat sönder sina händer, men jisses vad vi har haft skoj. Det är den bästa kväll jag haft på länge och Marre kan efter denna kväll inte snacka om nåt annat än GES och Niklas Strömstedt, vad det än är så kommer hon in på dom.:D


Nu har hon stoppat undan alla sina Pokémon/Digimon-figurer, de ligger längst ner i en låda, hon pratar nu om killar, blir kär i dom stup i kvarten och en del av det "bebbiga" i hennes beteende har hon släppt. :D Hon har blivit stora tjejen helt enkelt och allt som behövdes var en blöt kväll med mamma och GES. :D När jag sen var ute och gick på hösten så kunde jag nästan blir lite tårögd när jag gick på samma ställen där jag och barnen gick efter kvällen med GES, kunde höra Marres tjatter om GES, hennes sång, hennes bubblande om hur snygg Niklas är. Det var inte bara hon som var lycklig sommaren då hon fick sina första idoler, hennes mamma var det också för den sommaren blev min bästa på många år. :D
Nu har Marre börjar få upp ögonen för andra artister och hon har även en favorit skådis och nu kan hon hålla med mamma att vissa karlar är snygga på TV-n, men fortfarande så säger hon att Niklas är snyggare.


Skrivet av: Annica Bark
Jag är en glad 7-barns mamma som bor i Skåne. Jag är väldigt intresserad av datorer och då i huvudsak web och grafik. Andra intressen är djur och natur, foto, träffa vänner mm. Jag har en del egna forum, kanske du hittar nåt av intresse? http://bocker.egetforum.se http://foton.egetforum.se http://tvserier.egetforum.se http://storafamiljer.forumportal.se http://tvillingar.forum24.se http://pysselopapp.egetforum.se


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiofyra med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Ellen Eklund (2008-10-20 13:53)
Betyg: 1
Min flicka Josefine fick sina mens redan vid 8 år :S
Sofiee (2008-10-20 13:51)
Betyg: 5
Det var skojjigt at lesa
Ayla (2004-06-14 14:53)
Betyg: 4
Nu kom mina minnen tillbaka från när sonen var med och såg GES när han var 6 år gammal. Han satt på mina axlar hela konserten igenom och vrålsjöng med i alla låtar.
Lyckligare son fick man leta efter, efter den konserten, så vad betydde väl min ledbrutna rygg efter det *s*
Tack för påminnelsen och tack för att du delade med dig av din och dotterns upplevelse. Jag hoppas att ni får fler sådana tillsammans.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook