Barnsidan - Tricuspidalisatresi med VSD
Meny

Svårt sjuka barn > Tricuspidalisatresi med VSD

Tricuspidalisatresi med VSD

Publicerad: 2003-09-03
Blockering mellan höger förmak och kammare
Tricuspidalisklaffen finns inte utan det är helt blockerat mellan höger förmak och kammare. Höger kammare blir därför väldigt liten. Blodflödet till lungorna är väldigt litet. Blodet måste gå från höger till vänster förmak och sedan till vänster kammare. Från den vänstra kammarn går det mesta av blodet ut i kroppen, utan att ha blivit syresatt av lungorna. Lite blod går mellan vänster kammare via VSD'n till höger kammare där blodet sedan kan komma till lungorna.


Barnet kan få cyanotiska attacker. Blodflödet till lungorna måste ökas redan i tidig ålder, detta görs då med shuntar. Det finns definitiva operationsmetoder för totalkorrigering, men dessa kan inte användas förrän barnet är större. En sån metod är t.ex Fontan som innebär att höger förmak förbinds med lungpulsådern och att kammarskiljeväggen lagas.

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofyra med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2010-08-12 19:57)
Hej Rikard
All fakta till artiklarna i detta reportage kommer från en bok som hjärtebarnsföreningen gett ut (och låter mig publicera). Du kan läsa mer om det i artikeln "hjärtfel, vad är det" som du hittar länkat uppe till höger om texten. Tack för feedback!
Rikard (2010-08-12 14:48)
Betyg: 3
Jag finner ingen referens till ovanstående text. Eller så har jag missat det?! Skriv gärna ner referensen/referenserna för att öka trovärdigheten. Även om ovanstående fakta stämmer så kan det vara intressant att veta var ifrån den kommer! Som helhet uppskattar jag ändå din hemsida! Tack!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook