Barnsidan - Rex & Rut - en ny deckarserie om barn på sjukhus
Meny

Svårt sjuka barn > Rex & Rut - en ny deckarserie om barn på sjukhus

Rex & Rut - en ny deckarserie om barn på sjukhus

Publicerad: 2020-04-28
Rex & Rut är en serie barnböcker som utspelar sig på sjukhus. Författaren och lekterapeuten Eva Salqvist berättar att ett huvudbudskap i böckerna är att man inte är sin sjukdom eller diagnos.

Det finns barn med svåra sjukdomar med i böckerna. Fideli har cancer och Ahmed lider av svår benskörhet. Men deras medverkan handlar mer om att de är bra på att lösa mysterier.

Huvudpersonen Rex är inte svårt sjuk, han är bara en väldigt otursförföljd (och lite klantig) pojke som därför titt som tätt hamnar på sjukhus. Rut är hans nyfikna storasyster som alltid hittar mysterier när hon sticker ut näsan från sjukhussalen.

Både författaren Eva Salqvist och illustratören David Henson har en bakgrund inom vården. Miljöerna är därför väl beskrivna och återgivna, liksom olika behandlingar och personal som man kan stöta på.

Ett huvudbudskap i böckerna är att man inte är sin sjukdom eller diagnos. Den kan begränsa dig, men barnen i böckerna är duktiga på att hjälpas åt för att överkomma hindren. Det är också viktigt att förmedla en bild av sjukhuset som en trygg plats.

Böckerna vänder sig till barn som är inlagda på sjukhus, där igenkänningen är stor, men också till barn som aldrig varit på sjukhus för att visa en spännande och trygg miljö. Här presenteras blodcentral, röntgenavdelning, lekterapi, kemlab mm på ett lekfullt och spännande sätt.

Här är de fem böckerna som ingår i serien

Författare: Eva Salqvist

Illustratör: David Henson

Tänkt läsarålder: 6-9 år

Förlag: Idus Förlag

Läs mer och köp på adlibris.se

(finns även som ljudbok och e-bok)


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook