Barnsidan - Vackert och varmt om att vara unik och få vara sig själv
Meny

Recension > Vackert och varmt om att vara unik och få vara sig själv

Vackert och varmt om att vara unik och få vara sig själv

Publicerad: 2017-09-14
Lejoparden är en bok med fantastiska bilder och en härlig varm handling. Det tog bokens författare Björn Bergenholtz 2.5 år att få boken färdig. Resultatet är en lång (64 sidor) och varm berättelse som behövs mer än någonsin.

Lejoparden känner sig ensam och uttråkad och söker kontakt med savannens andra djur; elefanterna, girafferna och sebrorna. Ingen vill ha med Lejoparden att göra.. för vad är hen för typ? Har ingen snabel, ingen lång hals, är inte randig och är inte ett lejon och inte en leopard. Aporna skrattar elakt men den snälla ormen berättar hur och var Lejoparden ska hitta svaret på frågan "vad och vem är jag?".

Av ugglan som bor i djungeln kommer svaret att lejoparden är helt unik - ja faktiskt den enda sitt slag! Ryktet om det unika djuret sprids snabbt och de som tidigare frusit ut och sagt fula saker vänder nu tvärt och börjar fjäska för att få sola sig i Lejopardens glans. Snart flockas fotografer, tidningar och hela världen kring Lejoparden som får mycket uppmärksamhet och nyfikna frågor om vem han är. Lejoparden svarar, men gör alla besvikna.. Lejoparden återvänder hem till savannen och sin snälla vän ormen. Där får han reda på vad han verkligen är och vad som verkligen betyder något.

Den här boken tog mig med storm! Det lågmälda språket, de fina och detaljrika bilderna, handlingen och det underliggande budskapet - allt smälter ihop till en varm och härlig berättelse om styrkan i att vara sig själv, snällhet, att ha en vän och få vara den man är.

Läs mer och köp "Lejoparden"

Titel: Lejoparden
Författare & illustratör: Björn Bergenholtz
Antal sidor: 64
Tänkt läsarålder: från 4 år

Köp på adlibrisSkrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettioåtta med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook