Barnsidan - Svea tvättar
Meny

Recension > Svea tvättar

Svea tvättar

Publicerad: 2013-03-06
Svea är en busig liten tjej som fått en hel bokserie uppkallad efter sig. I första boken lär sig Svea hur man tvättar snutten bäst... och hur man inte gör det.

Svea Tvättar är den första boken i en kommande barnbokserie - "Bus med Svea" som är uppkallad efter författaren Linda Palms egen dotter.

I böckerna kommer vi träffa Svea som upptäcker världen genom att testa den och hamnar i alla upptänkliga situationer. I Svea tvättar testar hon hur man bäst tvättar snutten. Hon provar först i toan... men får sen bland annat lära sig att man ska använda tvättmaskinen och hon får hjälpa till med tvättmedel och trycka på knapparna.

Varje uppslag innehåller en stor bild och en tydlig och enkel mening och på sista uppslaget kommer alla sidorna igen fast i miniformat. Det kan ge barnet chans att få återberätta berättelsen med egna ord. Mkt bra idé!

Boken lämpar sig för barn från 1 år upp till kanske 3 år.

Jessica Lindholm har illustrerat, bilderna är väldigt fina och passar bra ihop med texten. Här ser ni ett smakprov

Bilden är tagen från en färgläggningsbild som du kan ladda ner och skriva ut så ditt barn själv kan färglägga Sveas snutte. Klicka här för att ladda ner pdf-fil!

'Svea tvättar' utkommer 15/3-2013

Läs mer och köp på adlibris.com


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofem med siffror i fältet här