Barnsidan - Ingen vardagsbibel precis
Meny

Recension > Ingen vardagsbibel precis

Ingen vardagsbibel precis

Publicerad: 2008-04-21
Linda Skugge goes kokbok

Det råder en ny trend bland kändisarna. Läckberg gör det, Paolo Roberto har gjort det och gör det snart igen med Leif GW Persson. Till och med Eldkvarns Plura gör det. Alla ger ut kokböcker. Senast ut i raden är Linda Skugge som tillsammans med Tobias Holmberg i dagarna ger ut "Mamma, jag är hungrig".

Ska jag vara ärlig höjde jag både ett och två ögonbryn när jag först hörde talas om detta. Vilka recept kan en bacillrädd, småfobisk människa med kronisk magkatarr kittla med? Kokt vit mat utan fett och kryddor? Men till min förvåning måste jag säga att det är en jättefin kokbok med mycket matlusta, lättlagade recept och aptitretande bilder. 

Man måste ju alltid dissa nåt för att sen komma med den allra finaste smekningen och här kommer dissen. Boken är en bit ifrån den "vardagsbibel" den i underrubriken utger sig för att vara, men är mycket inspirerande och känns rätt personlig.

Det som sticker ut är Lindas små texter som dyker upp lite överallt i boken. Lite som i en dagbok har hon skrivit ner underfundiga saker som barn säger, glädjen i att se barn sluka maten med aptit och tankar kring hur man får ihop nåt gott och näringsrikt när tiden och lusten är knapp.

Linda skriver på sitt vanliga kärnfulla sätt storartade kärleksförklaringar till sina barn och det är här jag verkligen smälter. Fan vad bra hon är. Lindas kärlek till sina barn flöder ut över diskbänken därhemma i Sollentuna och rakt in i mitt hjärta. Den där trista vardagsmatlagningen blir lite roligare när man tänker att den bästa kryddan trots allt stavas kärlek.

 


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosju med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Barnsidan (2008-05-13 00:35)
Jag har inte skrivit att ni inte FÅR skriva, hur kunde ni tolka mig så fel? Tråkigt att denna, i mitt tycke en småsak, ska fälla avgörandet för att du lämnar sajten. Ha det bra!
hsirwall (2008-05-12 20:55)
*suck* Nej, nu gör jag nog slag i saken och tar bort barnsidan från mina favoriter. Du får ursäkta, Mia, men det känns inte roligt längre. Jag blir ganska ofta ordentligt överraskad över dina kommentarer. Du ifrågasätter varför vi kommenterar en text du har skrivit och undrar om det inte finns andra trådar som är mer intressanta att kommentera. Om du inte vill ha kommentarer om det du skriver, vad ska vi då kommentera? För allvarligt talat - det händer inte SÅ himla mycket på den här sidan längre... Det är inte så att man har massor av texter och inlägg att välja och vraka mellan.

Jag har väldigt ofta upplevt att man gärna får kommentera dina inlägg, så länge man tycker som du. Det är tråkigt.
Tack för mig.
Charlotta Thunes (2008-05-11 17:40)
Du skriver visst jätte intressanta saker. Vet du Mia jag skriver ju massor av texter och så skrev jag på min sida att alla är så himla arga på Skugge hela, hela tiden och då kom det in flera kommentarer men skriver man om andra intressanta saker så är det ingen som kommenterar. Lustigt! Att Skugge upprör så många. Men jag skriver om det som jag vill skriva om och det skall du också fortsätta göra. Det finns visst dem som vill läsa om amning och om dina barns teckningar.

Fortsätt skriv om det som ligger närmast hjärtat...

Hoppas solen skiner på dig!
Barnsidan (2008-05-10 22:45)
Ni får absolut skriva vad ni vill och hur mkt ni vill (ja, inget som kränker nån såklart), ÄVEN om Skugge. Det var inte menat att lägga locket på. Det var en stilla undran om detta är det som engagerar mest. Och tydligen är det så. Jag är ledsen att jag inte skriver mer engagerande grejer just nu.
Charlotta Thunes (2008-05-10 13:00)
Oj,oj,oj här går det hett till. Den där Skugge irriterar...

Tova klicka på länken nedan Aftonbladets blogg så kan du läsa om andras arga ord om denna fashinabla Linda Skugge!
Charlotta Thunes (2008-05-10 12:58)
http://blogg.aftonbladet.se/22616/
Barnsidan (2008-05-09 21:37)
Jag tror att Linda lämnar ett stort hål efter sig på expressen, hon har varit fenomenal på att skapa debatt och det är storartat att kunna göra det vecka efter vecka. I femton år!

Dessutom är jag helt övertygad om att hon inte fått sparken om det är det du antyder.

Men sen undrar jag också om det inte finns annat att kommentera och skriva om här på sajten?
Barnsidan (2008-05-09 21:37)
Jag tror att Linda lämnar ett stort hål efter sig på expressen, hon har varit fenomenal på att skapa debatt och det är storartat att kunna göra det vecka efter vecka. I femton år!

Dessutom är jag helt övertygad om att hon inte fått sparken om det är det du antyder.

Men sen undrar jag också om det inte finns annat att kommentera och skriva om här på sajten?
hsirwall (2008-05-04 20:13)
Ja, herregud, vilken människa!! Det var väl ändå en rätt märklig sak att säga? Barnen är SMITTHÄRDAR och får inte vidröra maten!!?? Inte ens om de tvättar händerna först?!
Man undrar ju om hon törs ta i sina barn utan munskydd och skyddshandskar....
Barnsidan (2008-04-27 21:52)
här är en sågning jag tror du gillar Tova. Roligt och träffsäkert skrivet, skrattar med fast jag inte riktigt håller med. :)
http://www.aftonbladet.se/kultur/article2357204.ab
Barnsidan (2008-04-22 19:09)
Har du tittat i den eller vad grundar du din åsikt på? man kan tycka mkt om Skugge och det hon gör, men halvreligiös vete 17.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook