Barnsidan - Presentation av vår nya filmrecensent
Meny

Recension > Presentation av vår nya filmrecensent

Presentation av vår nya filmrecensent

Publicerad: 2005-02-22
I förra nyhetsbrevet efterlyste jag lite försiktigt om det möjligtvis fanns nån som kunde tänka sig att för barnsidans räkning skriva om film. Nu har vi fått napp!
Får vi lov att presentera - vår nya filmrecensent... Frida Gunnarsson!
Frida skrev ett tämligen övertygande brev om varför hon skulle kunna passa som barnsidans nya filmrecensent. Ni kan läsa själva och förstå att valet inte var så svårt :)

------------------------klipp-------------------
Vem är jag då? Åh, vad svårt! Jag är 33 år, har en son på 2 år som heter Julian, är gift och bor i en förort till Stockholm. Jag har en fil.mag i filmvetenskap och är också utbildad journalist/skribent på Poppius Journalistskola här i Stockholm. Jag har även sysslat en hel del med teater och gått utbildning även inom det området.

Jag är en sådan som har svårt att välja en enda film som min bästa. Min smak varierar och är mycket beoende på humör. Men en klar favorit är den gamla sjuttiotalsrullen " En kärlekshistoria" av Roy Andersson. Annat jag gillar är det mesta av Akira Korosawa, (tycker mycket om asiatisk film överhuvudtaget), "När lammen tystnar" och "Gudfadern" som är en given klassiker som jag gärna ser om och om igen. Annars ser jag gärna europeisk film, amerikansk independent och välproducerade skräckisar.

Försöker alltid hänga med på den svenska filmmarknaden och tycker det görs mycket bra svensk film nuförtiden. Något jag inte gillar är sentimentalt dravel och gamla hjulspår. Jag uppskattar nytänkande och filmskapare som vill förändra. För mig är film inte bara underhållning utan kan även vara blodigt allvar. Speciellt barnfilm! Barn ser film med andra ögon än vi vuxna och det får man aldrig glömma. Jag sitter lika mycket framför Bolibompa för min egen skull, som för sonens...

Mitt motto när jag ser film är att de flesta filmer alltid har något att ge. Om en film generellt är usel kanske ljudet är välbearbetat, effekterna roliga eller så kanske det finns roliga karaktärer som sticker ut. Jag är väldigt intresserad av genusfrågor och kanske är lite av en feminist. Detta har jag alltid med mig när jag ser film eller läser böcker och tänker mycket i dessa banor i livet överhuvudtaget.

Som person är jag mycket kulturellt intresserad. Läser mycket skönlitteratur, går ofta på museum och tycker om att diskutera allt mellan himmel och jord med vänner och familj.

------------------------/klipp------------------

Fridas första recension blir Pelikanmannen som har premiär nu på fredag (25/2-05).

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotvå med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook