Barnsidan - Om natten – en bok om allt som händer medan du sover
Meny

Recension > Om natten – en bok om allt som händer medan du sover

Om natten – en bok om allt som händer medan du sover

Publicerad: 2015-10-16
En bok för mörkrädda som har svårt att somna och alla de som undrar vad man missar när man sover.

Har du en liten därhemma som är rädd för mörkret och har svårt att somna? Då kanske den här boken kan hjälpa. I boken Om natten får man svar på så många frågor! Till exempel får vi veta varför det blir natt, varför mörkret kommer och ljuset försvinner. Vi får reda på varför vi “lärt” oss att vara rädda för natten, det går långt tillbaka I tiden.

Läsarna får också reda på några av de saker som händer på natten, som att tidningarna trycks och delas ut, brev sorteras och att gator och torg sopas och städas. Vi får också veta mer om några yrken som behövs dygnet runt. Man kan läsa om hur djuren sover och att flera av dem vill ha det ombonat och tryggt som vi människor också vill.

Boken berättar även varför man måste sova. Ibland kan det ju kännas trist att avbryta något kul för att göra något så tråkigt som att sova. Och ibland kan man känna att man inte har tid med att sova, man kanske har mycket i skolan, böcker man vill läsa ut eller spel att klara av. Men kroppen – framför allt hjärnan - behöver vila och starta om med sömn. I boken får du veta varför.

Efter man läst den här boken inser man att mörker inte är något farligt och natten inte är speciellt mystisk. Man får också veta mer om drömmar och varför det är så  smart att sova. Visst du att du lär dig bättre och minns mer om du sover direkt efter du läst en bok eller läxa?

Den här boken är perfekt för alla som klurar på vad som gömmer sig i natten eller som är rädda för mörker. Jag gillar språket och att boken spänner över många aspekter av natt, mörker och sömn. Innehållet och bilderna täcker in mycket av det som ett barn kan fundera över. Bilderna är tydliga och fina och kompletterar texten jättebra, både innehållsmässigt och stilmässigt. Jag gillar att bilderna är så fulla med detaljer att man kan upptäcka nya saker och infallsvinklar vid nya genomläsningar.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

 

Läs mer och köp 'Om natten' på Adlibris

Titel: Om natten – en bok om allt som händer medan du sover
Text: Embla Sue Panova
Illustratör: Lina Sandquist
Målgrupp: 6-9 år
Sidor: 56
Förlag: Idus Förlag
ISBN: 9789175772165Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotre med siffror i fältet här